Efter flere uger med nedlukning på grund af situationen med corona er dele af vores samfund nu begyndt at åbne op. Mange steder sker det kun delvist og under særlige hensyn i forhold til corona. På samme måde kan vi endnu ikke åbne biblioteket til normal brug, men fra på mandag den 18. maj kan du igen reservere, aflevere, afhente og finde materialer under særlige forhold på Ringsted Bibliotek. Således skriver Ringsted Bibliotek i en pressemeddelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Brug biblioteket uden siddende ophold.
På Ringsted Bibliotek får du nu mulighed for at aflevere de materialer, som du har derhjemme og reservere og hente nye materialer. Biblioteksrummet åbner således, at du kan gå rundt mellem hylderne og finde de materialer, du ønsker at låne. Det er dog ikke tilladt at tage siddende ophold i biblioteksrummet.

Borgmester Henrik Hvidesten er glad for at kunne åbne for dette tilbud og siger: ”Der er mange børn og voksne, der har savnet at kunne låne bøger fra biblioteket, så det er rigtig godt, at bibliotekets store samling nu kan blive lånt af os alle igen”.

Biblioteket åbner med de normale åbningstider med mulighed for kort betjening, men det selvbetjente bibliotek er stadig lukket – således også Mobibben og afhentning af materialer i Jystrup Brugs. Bogbussen kører igen fra uge 22, men også her bliver der særlige vilkår for lånerne.

Da der ikke tilskrives gebyr på for sent afleverede materialer i hele maj, så opfordrer biblioteket til, at du ikke nødvendigvis kommer forbi den første åbningsdag for at aflevere dine materialer. Materialer, der har overskredet afleveringsfristen, skal dog være afleveret inden udgangen af maj måned.

Fra mandag den 18. maj kan du igen reservere materialer til afhentning på Ringsted Bibliotek – både fra bibliotekets egen samling, men også fra andre af landets biblioteker.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Daniel Nørhave ser frem til at kunne åbne for en vigtig del af bibliotekets ydelser og siger: ”Selvom vi endnu ikke kan bruge biblioteket, helt som vi plejer, så er der nu fuld adgang til at låne og aflevere, og det er der helt sikkert mange, der er glade for”.

Af hensyn til din og biblioteksmedarbejdernes sikkerhed, så kommer bibliotekets åbning til at ske inden for rammerne af sundhedsmyndighedernes retningslinjer og anbefalinger. Derfor er det vigtigt, at du holder afstand og overholder henvisninger fra bibliotekspersonalet.

Del på sociale medier