I mange år er kunst og pinse gået hånd i hånd i det midt- og vestsjællandske. Her har kunstnere og kunsthåndværkere budt kunstinteresserede fra nær og fjern indenfor i værksteder, gallerier og udstillingssteder under Kunstdage i pinsen. Det bliver heldigvis også tilfældet i år, selvom det kræver en ekstra indsats på grund af Covid19. Det oplyses i en pressemeddelse fra Ringsted Kommune. 

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Er du kunstinteresseret er der godt nyt. Kunstdage i pinsen byder på trods af den aktuelle Coronasituation velkommen til tre dage fyldt med spændende kunstoplevelser. Godt og vel 100 udstillere har valgt at åbne dørene for kunstpublikummet. De har alle taget særlige forholdsregler for at overholde myndighedernes retningslinjer om afstand, antal og hygiejne, så de trygt kan byde de besøgende indenfor.

Kunst og Corona.
Kunst og Corona er ikke det bedste match og det har derfor været uvist, om det kunne lade sig gøre, at gennemføre arrangementet. Men Kunstdage i pinsen et af de få kulturelle arrangementer, der kan lade sig gøre at afvikle på forsvarlig vis, da der typisk ikke er ret mange besøgende hvert sted ad gangen.

Alle udstillingssteder er blevet bedt om at efterleve de aktuelle retningslinjer fra myndighederne og melder klar til at tage imod de besøgende.

Kunstdage i pinsen.
Kunstdage i pinsen har eksisteret i 19 år. Her kan både amatører som professionelle kunstnere og kunsthåndværkere deltage og invitere besøgende indenfor. Som gæst kan du både se kunst af høj kvalitet og møde amatører, der gerne vil dele deres passion for kunst og kunsthåndværk med andre. Det er netop mangfoldigheden, der gør Kunstdage i pinsen til noget helt særligt. Kunstdage i pinsen foregår i Holbæk, Kalundborg, Slagelse, Lejre, Ringsted og Sorø kommuner i perioden den 30.- 31.maj & 1. juni. Alle dage fra kl. 11-17.

11 deltagere fra Ringsted Kommune
I Ringsted Kommune har i alt 11 kunstnere valgt at være med i Kunstdagene i år. Her kan man se både keramik glaskunst og maleri og samtidig se landskabet iklædt sine smukke forårsklæder, da udstillingsstederne er fordelt rundt i hele kommunen.

De deltagende kunstnere er:
• Alice Rosendal
• Charlotte Trampedach
• Det sorte Atelier bag kroen
• Galleri Frem
• Galleri Hanne Boisen
• Hallingelille v. Elin Krebs og Lars Gustafson
• Laudecór – art from my heart
• Lone Amalie Werner
• Ringsted Galleriet
• Vogel Keramik
• Ringsted Musik- og Kulturskole (udelukkende digitalt)

Ny folder og sidste øjebliks ændringer.
Kunstdage i pinsen udgiver hvert år en folder med en samlet oversigt over alle de deltagende kunstnere. I år lanceres et nyt design der er mere brugervenligt og præsenterer kunstnerne på bedste vis. På grund af Corona-situationen vides det ikke på nuværende tidspunkt, hvor man kan hente folderen i fysisk form, men der opfordres til at holde øje med Kunstdage i pinsens hjemmeside www.kunstipinsen.dk der vil være opdateret med sidste øjebliks ændringer som følge af Covid19.

Del på sociale medier