Ringsted Kommune har lavet en kunststrategi, og et nyt billedkunstråd skal rådgive om kunst i Ringsted Kommunes anlægsbyggerier samt selvstændigt igangsætte kunstneriske opgaver i det offentlige rum. Det oplyser kommunen i en pressemeddelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Et nyt billedkunstråd skal hjælpe med at gøre Ringsted Kommunes kunststrategi til virkelighed. Billedkunstrådet har til opgave at arbejde for, at Ringsted Kommunes offentlige rum er mangeartede og mangfoldige. Billedkunstrådet skal inden for rammerne af kunststrategien selvstændigt igangsætte og beslutte kunstneriske opgaver og projekter inden for det afsatte budget til kunst i det offentlige rum. Derudover har billedkunstrådet også en rådgivende funktion ift. kunst ved kommunale anlægsbyggerier.

Kunststrategien og billedkunstrådet er lavet, fordi samtidskunst er en vigtig del af Ringsted Kommunes udvikling, fortæller Daniel Nørhave, formand for Kultur- og Fritidsudvalget. ”Kunststrategien skal være et redskab, der gør det lettere at bruge kunst som en naturlig del af udviklingsprojekter og aktiviteter rundt om i hele Ringsted Kommune. Og billedkunstrådet skal hjælpe os med at strategien bliver ført ud i livet på bedste vis. Derfor leder vi efter medlemmer fra kunstmiljøet og repræsentanter for borgerne, så vi får en bred repræsentation fra mennesker med interesse for kunst og den inspiration og eftertænksomhed, som kunst kan give”.

Billedkunstrådets medlemmer.
Billedkunstrådet skal bestå af følgende medlemmer:
• En repræsentant fra det professionelt arbejdende kunstmiljø i Ringsted Kommune
• En repræsentant fra det professionelt arbejdende regionale kulturmiljø
• En repræsentant fra det professionelt arbejdende nationale kunstmiljø
• To borgerrepræsentanter med interesse for/kendskab til billedkunst
• En repræsentant fra Ringsted Kommunes administration

Medlemmerne vælges i første periode indtil udgangen af 2021, efterfølgende perioder vælges medlemmerne for fire år, der følger Byrådets valgperiode. Et siddende Billedkunstråd fungerer indtil udgangen af den måned, hvori nyvalg har fundet sted.

Sådan stiller du op
For at stille op skal du repræsentere én af ovennævnte områder.
Anmeldelse af kandidatur skal indeholde følgende oplysninger:
• For- og efternavn, adresse, mail og mobilnummer
• Oplysning om hvilke af ovenstående områder der repræsenteres.

For borgerrepræsentanterne gælder endvidere at:
• anmeldelsen også skal indeholde en kort redegørelse for interesse for/kendskab til billedkunst, og hvad der særligt inspirerer til anmeldelsen i kunststrategien.

Anmeldelse skal ske skriftligt til administrationen på mail maro@ringsted.dk senest den 1. juli.

Spørgsmål om arbejdet i Billedkunstrådet
Har du spørgsmål til arbejdet i Billedkunstrådet som du godt vil have besvaret inden du beslutter dig for at stille op, er du velkommen til at rette henvendelse til administrationen i Team Fritid og Frivillighed tlf. 57 62 62 42.

På Kommunens hjemmeside www.ringsted.dk/billedkunstraad kan du læse mere om Billedkunstrådet og rådets forretningsorden og vedtægter. Du kan også læse Ringsted Kommunes kunststrategi.