Birkegårdens Haver fejrer fødselsdag onsdag den 28. juni med tilbud på kaffe og kage og 20% rabat i butikken. Kun to dage efter starter sommerens 11 super sjove Børnedage, de to første er onsdag og torsdag den 1. og 2. juli.

“I 24 år har Birkegården være Birkegårdens Haver, det er næsten halvdelen af den tid, Finn Sørensen har ejet Birkegården. Han købte den i 1970 og i 1972 flyttede jeg ind på gården, og den 1. juli 1996 åbnede vi Birkegårdens Haver. Den gang var attraktionen mest for haveinteresserede, men siden 2009 er vi blevet mere og mere en familiepark, hvor generationer mødes og har en skøn dag sammen,” fortæller Merry.

“Men det er haverne, som er mit hjertebarn, det med børnene og dyrene tager andre sig af. Okay, jeg er blevet helt vild med fugle, nu har jeg fået tre lidt større fuglebuer, et stort hvor jeg har Nymfeparakitter, et med dværgpapegøjer/lovebirds i flotte farver og et med undulater og vakler. Og så har jeg min følgesvend – gråanden “Lille Bille”, som ikke er så lille længere. Lille Bille har fået to stedsøskende Kylle og Rylle, som er to gule ællinger. Det er så hyggeligt, når de følger mig rundt i haverne,” tilføjer hun.

Kage og tilbud
“Vores 24-års fødselsdag skulle havde været fejret med stort kaffe- og kagebord, men pga. corona er det ændret til kaffe og kage til kun 40 kr., og så har vi også 20% i butikken den dag. Til næste år har vi 25-års jubilæum, så må vi finde det store kagebord frem igen,” fortæller Merry.

Børnedagene starter allerede den 1. juli
“Vi prøver ikke at ændre så meget på vores Børnedage, for vi har masser af plads, men vi tager vores forholdsregler med afspritning og afstand. Vi har selvfølgelig skattejagt, som er rundt i haverne, og så prøver vi med de meget populære aktiviteter bueskydning, perlefiskeri, ATV-kørsel, æselridning hvor vi holder afstand og spritter af. Vi har Børnedage i uge 27, 28, 29 og 30 og Børnekunstnerdag den 29. juli i uge 31,” siger Merry.

I kan læse mere om Børnedagene på www.birkegaarden.dk – events.

“Når I besøger os, kan I også møde vores to nye kunekune grise, som vi skal hente i slutningen af denne uge, og så venter minigrisen Sussi også børn. Kunekune er en speciel race som stammer fra New Zealand, som skulle være naturlige tamme, spise græs og ikke rode så meget i jorden, men vi får se! Kunekune betyder “tyk og rund”, og det bliver de fleste dyr på Birkegården alligevel,” griner Merry!

Foto: Birkegårdens Haver