Af Andreas Karlsen – Byrådsmedlem, Det Konservative Folkeparti

Arbejdet med at sikre, at alle kommunens institutioner og arbejdspladser sorterer deres affald, ligesom Ringsteds borgerne gør privat, er i gang.

Det har været et stort Konservativt ønske til budgetforhandlingerne i 2019, at vi på kommunens arbejdspladser begynder at sortere affald, ligesom kommunen forlanger, at Ringsted-borgere gør privat i hjemmet.

Man kan undre sig over, at dette ikke allerede er tilfældet i dag med den mængde affald, der bliver skabt på kommunens arbejdspladser.

Jeg mener, at kommunen skal gå foran på den grønne omstilling. Tingene skal hænge sammen, og det er useriøst at forlange, at kommunens borgere skal sortere affald, når kommunens egne arbejdspladser ikke selv gør. Hvis vi ikke selv går foran – hvordan skal vi så forlange det af andre?

I november forventes udrulningen af affaldssorteringen på kommunens arbejdspladser at begynde. Vi glæder os, det kan kun gå for langsomt. I mandags godkendte byrådet finansieringen til udrulningen, og vi følger spændt ordningens etableringsfase.

Andreas Karlsen. Pressefoto.