Mellem Ringsted og Fjenneslev, syd for Sigersted, ligger Hagbardshøj. Højen stammer fra bronzealderen (1800-500 f. Kr.) og er opkaldt efter sagnet om Hagbard og Signe, fortalt af Saxo i hans Danmarks Krønike.

I denne nordiske Romeo og Julie-historie fortæller Saxo, at den norske kongesøn Hagbard ikke måtte få sin elskede Signe, datter af kong Siger. På et hemmeligt stævnemøde blev Hagbard fanget, og dømt til døden ved hængning på højen. De aftalte, at når Signe så Hagbard hænge i galgen, ville hun sætte ild til sit jomfrubur. Hagbard fik hængt sin kappe op i galgen først. Han så da, at der stod flammer ud fra jomfruburet, og blev derefter hængt i forvisning om hendes trofasthed.

Sommervejret viste sig også fra sin tragiske side, da Dit Ringsted var på historisk udflugt – her kan I se stemningsbilleder fra højen i . Får du taget et foto af Hagbardshøj i sol, er du meget velkommen til at sende det til redaktion@dit-ringsted.dk

Foto: SDL

Del på sociale medier