Af Andreas Karlsen, Byrådsmedlem, Det Konservative Folkeparti

I mange år har Benløses borgere og spillere efterspurgt en kunstgræsbane, ligesom vi har i Ringsted Sportscenter. Kunstgræsbanen i Benløse bliver nu hastigt en realitet, og den 1. august vil banen senest stå færdig, klar til brug. I mange år har Benløses borgere og spillere efterspurgt en kunstgræsbane, ligesom vi har i Ringsted Sportscenter. Kunstgræsbanen i Benløse bliver nu hastigt en realitet, og den 1. august vil banen senest stå færdig, klar til brug.

Forleden gik jeg en tur sammen med Mathias, der udover at være en god kammerat også er træner for et af Benløses fodboldhold. Det var en fornøjelse at høre Mathias fortælle, hvor meget han selv og klubben glæder sig til banen står færdig.

Vi har i Byrådet valgt at bygge en miljørigtig løsning, hvor vi i stedet for det sædvanlige gummigranulat på kunstgræsbaner har valgt at bruge “kork” fra korktræer. På den måde undgår vi at have gummigranulat flyvende rundt omkring banen og sprede unødig mikroplast. Vi har også valgt at lave 2 jordvolde til publikum og et opvarmningsareal til spillerne.

Det bliver et rigtigt lækkert anlæg!

Netop kunstgræsbanen i Benløse har været en af de sager jeg har været med til at behandle en hel del gange i Kulturudvalget og i byrådet i min nu 2,5 årige tid i byrådet. Det er dejligt, at resultatet endelig nærmer sig. Til gengæld må jeg også sige, at processen omkring kunstgræsbanen har været liiiidt op ad bakke. Først manglede der penge, så blev banen flyttet fra den oprindelige placering og sagen har været frem og tilbage mellem fagudvalg og byråd.

Men nu er banen her. Lige om lidt klar til brug.

Det har været en fornøjelse at støtte og følge projektet, og jeg er helt overbevist om, at det er en fornuftig investering, Byrådet har valgt, med det antal brugere og den opbakning og ånd, der er i Benløse Fodbold. I den anledning er det også værd at give en politisk highfive til Byrådsmedlem Johnny fra Venstre, der har talt for og kæmpet for kunstgræsbanen i Benløse, i flere år.

Til næste år skal vi have skiftet belægningen på kunstgræsbanen i Ringsted Sportscenter, og Det Konservative Folkeparti har foreslået, at vi i samme omgang også investere i at skifte lystanlægget på Ringsteds Sportscenters kunstgræsbane én gang for alle, så det også spiller, ligesom Benløses nye anlæg kommer til.

Vi skal gøre det attraktivt at være aktiv i vores foreninger, og vi skal have ambitioner for vores lokale sportshold! Tillykke til Benløse IF Fodbold med jeres nye kunstgræsbane og tillykke med oprykningen til Serie 1!

Foto: Konservative i Ringsted