En ansat på Plejecenter Ortved er smittet med coronavirus bekræftede en test torsdag. Alle ansatte og borgere på Plejecenter Ortved bliver nu testet inden for det kommende døgn, og Ringsted Kommune er i tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed og Region Sjælland om yderligere tiltag. Ringsted Kommune lukker for besøg på kommunens plejecentre og botilbud, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

En medarbejder på Plejecenter Ortved er smittet med corona. Det blev konstateret torsdag med en positiv test. Vedkommendes arbejde gør, at personen normalt ikke har tæt borgerkontakt. Vedkommende fik symptomer tirsdag og meldte sig syg fra arbejde og er efterfølgende blevet testet positiv. Styrelsen for Patientsikkerhed er i gang med smitteopsporing mv.

Ringsted Kommune iværksætter også en række tiltag.
• Alle medarbejdere og borgere ved plejecenter Ortved testes
• Vi er i dialog med Region Sjælland med henblik på etablering af lokal testfacilitet i Ringsted Kommune, så alle ansatte på plejecentre, hjemme- og sygepleje, sociale tilbud m.v. kan testes.
• Vi er i dialog med Region Sjælland med henblik på mulighed for at testfaciliteterne kan bruges af alle indbyggere i kommunen.
• Alle pårørende vil blive kontaktet, og vi lukker for besøg på plejecentre og botilbud i to uger – foreløbigt frem til og med fredag den 14. august.

Kasper Sonne, direktør for social- og sundhedsområdet i Ringsted Kommune, siger:

”Med den nationale strategi for håndtering af coronavirus kan der opstå de her lokale udbrud, og det ser nu ud til at være sket i Ringsted Kommune. Der har de seneste dage været et smitteudbrud på en af virksomhederne i kommunen og nu med en ansat på et af vores plejecentre,” siger Kasper Sonne og fortsætter:

”Vores ansatte, der nu er smittet, har en type job, der gør, at vedkommende normalt ikke har kontakt med borgerne, men vi tager selvfølgelig alle forholdsregler og er i gang med test af ansatte og beboere og er i tæt dialog med de relevante myndigheder.”

Ringsted Kommune lukker for besøg på plejecentre og botilbud
I Ringsted Kommune følger vi selvfølgelig alle sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og vi arbejder tæt sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed og Region Sjælland.

Ringsted Kommune har derudover valgt at lukke for besøg på alle kommunens plejecentre og botilbud. Lukningen for besøg på plejecentre og botilbud gælder foreløbigt i to uger frem til og med fredag den 14. august.

”Beboere på plejecentre eller botilbud vurderes af Sundhedsstyrelsen til generelt at være i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb med COVID-19. Derfor lukker vi for alle besøg på plejecentre og botilbud. Det gør vi som et forsigtighedsprincip, og fordi færre besøg udefra er en vigtig indsats for at mindske smittespredningen lokalt,” siger Kasper Sonne.

Ringsted Kommune er i gang med at tage kontakt til pårørende til beboere på plejeentre og botilbud. Har du som pårørende yderligere spørgsmål til, hvad der konkret laves af tiltag på et plejecenter eller botilbud, skal du tage kontakt til de medarbejdere eller ledere på stedet, du normalt har kontakt til.

Opsøgende medarbejdere fra Ringsted Kommunes socialpsykiatri vil også styrke det opsøgende arbejde de kommende dage og supplere den opsporende og forebyggende indsats, som Styrelsen for Patientsikkerhed har sat i gang.

Vigtigt stadig at holde afstand og god hygiejne
Smitteudbruddet er en påmindelse om, at vi alle fortsat skal følge sundhedsmyndighedernes gode råd, opfordrer borgmester Henrik Hvidesten.

”Ethvert smitteudbrud er en påmindelse til os alle sammen om, at coronavirus stadig er i omløb i samfundet, og at vi fortsat skal passe på os selv og hinanden. Det er stadig vigtigt, at vi følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger om at holde afstand og god hygiejne, så vi kan begrænse smitten mest muligt,” siger borgmester Henrik Hvidesten.

Ifølge Sundhedsstyrelsen spreder ny coronavirus sig typisk på steder med mange mennesker bl.a. via håndtryk og små dråber fra hoste og nys. Beskyt dig selv og andre med disse gode råd:

• Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
• Host eller nys i dit ærme
• Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt
• Vær opmærksom på rengøring
• Hold afstand og bed andre om at tage hensyn

Følg med i myndighedernes information og gode råd om ny coronavirus på www.coronasmitte.dk.

Du kan følge med i, hvad coronavirus betyder for Ringsted Kommunes services på www.ringsted.dk/corona.

Foto: ABW
Del på sociale medier