Ringsted Kommune afholder den første grundlovsceremoni fredag den 3. juli 2020 i Byrådssalen på Ringsted Rådhus, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Grundlovsceremoniens afholdelse er blevet mulig, da Folketinget midlertidigt har vedtaget at suspendere kravet om håndtryk ved afholdelse af grundlovsceremonier. Dette blev vedtaget den 23. juni, stadfæstet den 26. juni og træder i kraft netop den 3. juli. Ringsted bliver dermed blandt de første til at afholde grundlovsceremoni efter den nye lov.

Ved grundlovsceremonien ønsker Borgmester Henrik Hvidesten de nye danske statsborgere, der er bosiddende i Ringsted Kommune, tillykke med statsborgerskabet, og de nye statsborgere underskriver erklæring på, at de vil overholde grundloven. Derefter er kommunen vært ved et lille traktement.

Arrangementet er som erstatning for den ceremoni, som var planlagt den 6. marts, men som måtte aflyses grundet Sundhedsmyndighedernes forbud mod håndtryk. Ceremonierne er derfor udelukkende for de, der var på lov om indfødsrets meddelelse fra december.

Foto: ABW
Del på sociale medier