Ridderskolen starter undervisning tirsdag den 14, onsdag den 15, torsdag den 16 og fredag den 17. juli kl. 9, 10, 11 og 12.

Rejs med tilbage i tiden og bliv en af Valdemar den Stores riddere. Det kræver færdigheder og styrke at blive en værdig ridder. På ridderskolen kan de kommende riddere derfor prøve kræfter med bueskydning og lave sit eget våbenskjold. Våbenskjoldets mærke fortæller hvilken ridder man er og sørger for, at man kan blive genkendt af sine venner i krig. En ridder skal kunne sende vigtige breve til kongen, derfor er der også undervisning at skrive med pen og blæk. Når undervisningen er slut og alt er klaret, er det tid til at blive slået til ridder af en ny ridderorden.

Tid og sted
Sommerens ridderskole starter hver hele time fra kl. 9 til 12 med en introduktion til ridderordenen.

”Middelaldersommerskolen” er et resultat af en ekstra bevilling fra Undervisningsministeriet. Museum Vestsjælland har i samarbejde med Ringsted Kommune udviklet denne nye, gratis sommerferieaktivitet til børn i skolealderen.

Aktiviteten er for børn i alderen 6-12 år. Børn mellem 6-8 år skal være i følgeskab med en voksen. Kun én voksen pr. barn/børnegruppe Det er gratis at deltage. Tilmelding er nødvendig på vestmuseum.billetexpressen.dk. Vælg dato og tid.

Sted: Klosterlunden, 4100 Ringsted

Lær at skrive med fjer og blæk på sommerens middelalderridderskole i Ringsted. Foto: Museum Vestsjælland
Del på sociale medier