Tal fra Danmarks Statistik afslører, at svømning er den mest dyrkede sport hos børn i Ringsted kommune.

Tilbage i 2016 var gymnastik den mest populære sportsgren i Ringsted kommune ifølge tal fra Danmarks Statistik.

De seneste tal fra Danmarks Statistik vidner dog om, at dette har ændret sig, da svømning i 2019 var mest populær hos børn og unge i alderen 0-18 år.

Dengang var det dog ikke mange medlemmer, der skilte svømmeforeningerne og gymnastikforeningerne ad. I 2019 er forskellen i antallet af medlemmer dog kun 71 stk., hvor der i 2018 var en forskel på 279 stk.

Ændringen skyldes både et fald i antallet af medlemmer af svømmeforeningerne og en stigning i gymnastikforeningerne i Ringsted kommune.

Udviklingen i Ringsted kommune stemmer overens med udviklingen i resten af landet, hvor gymnastik har vundet terræn i rigtig mange kommuner.

Gymnastikforeningerne har i perioden 2018-2019 oplevet en stigning i det samlede antal medlemmer på hele 4.343 styk, hvor svømmeforeningerne ‘kun’ har fået 1.738 styk.

Udviklingen kan den danske webshop Kids-world nikke genkendende til. Her, hvor det er muligt for forældre at finde alt fra børnetøj til legetøj og interiør til børneværelset, følger man udviklingen tæt, da udviklingen har en betydning for udvælgelsen af kommende kollektioner.

“Det er tydeligt at mærke, at efterspørgslen på både gymnastiktøj, svømmetøj og svømmeudstyr er steget de seneste år. Har man fulgt med på shoppen og vores sociale medier, har man helt sikkert kunne se en stigning i antallet af opslag med netop gymnastiktøj og svømmetøj. Så at tallene også viser en fremgang i antallet af medlemmer i de forskellige foreninger, understøtter egentlig bare vores egne antagelser,” udtaler Annette Lykke Nielsen.

Kilde: Danmarks Statistik – http://statistikbanken.dk/IDRAKT01

 

Kilde: Danmarks Statistik