Otte nye pladser til borgere med behov for hjælp til at isolere sig oprettes i en gammel villa i Jystrup. De første pladser er klar onsdag og øvrige hurtigst muligt, oplyser Ringsted Kommune i en pressemeddelelse.

Fra onsdag er der ekstra faciliteter til borgere smittet med COVID-19, som har behov for hjælp til at isolere sig. Ringsted Kommune opretter otte nye pladser, hvor borgere, der ikke kan isolere sig i eget hjem, kan isolere sig i de syv dage, sundhedsmyndighederne anbefaler.

De nye isolationsfaciliteter oprettes i en gammel villa i Jystrup, som Ringsted Kommune tidligere har brugt som flygtningeboliger. De er i gang med at blive indrettet med senge og øvrige møbler.

Borgmester Henrik Hvidesten siger:
”Vi må erkende, at vi ikke havde forventet at stå i en situation som denne med et så stort behov for at tilbyde faciliteter til selvisolation. Alle borgere med behov for hjælp til selvisolation har fået stillet faciliteter til rådighed – enten hos os i Ringsted Kommune eller med god hjælp fra vores nabokommuner. De seneste dage har vi arbejdet intenst på at finde endnu flere pladser, og derfor etablerer vi nu ekstra faciliteter i Jystrup.”

Ringsted Kommune er desuden klar til at finde flere faciliteter, hvis behovet viser sig.

De nye isolationsfaciliteter er en gammel villa med adgang til have. Der er eget værelse med fælles bad- og toiletfaciliteter, køkken og adgang til have. Borgerne kommer ikke uden for matriklen, så der er ingen risiko for at sprede smitten til naboer.

Ringsted Kommune kan tilbyde faciliteter til selvisolation, hvis den smittede har behov. Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der har kontakt til smittede med COVID-19. Som en del af den kontakt, spørger Styrelsen for Patientsikkerhed, om den smittede har behov for hjælp til selvisolation. Har den smittede det, skal vedkommende kontakte sin kommune.

Læs mere om Ringsted Kommunes mulighed for at tilbyde isolationsfaciliteter på www.ringsted.dk/corona.

Foto: ABW