Har du spørgsmål eller kommentarer til din lokale politiker inden vedtagelsen af næste års budget, kan du gøre det direkte i en chat på Facebook.
 
Byrådet i Ringsted Kommune inviterer til direkte dialog om næste års budget i en chat med Byrådet på Ringsted Kommunes side på Facebook. Det foregår tirsdag den 25. august kl. 19.00 – 21.00.
 
Byrådet håber, at flere borgere på den måde får indsigt i, hvad pengene i kommunalbudgettet går til, og at flere derfor vil byde ind med idéer og kommentarer, som politikerne kan tage med i deres videre arbejde med budgettet:
 
”Et samlet budget for Ringsted Kommune vedrører alle ringstedborgere, så derfor vil vi i Byrådet meget gerne høre, hvad dem, det hele berører, tænker om budgettet. Men vi ved også godt, at et kommunalbudget kan være en kompleks størrelse at sætte sig ind i”,  siger borgmester Henrik Hvidesten og fortsætter:
 
”Derfor håber vi, at vi ved at stille op og besvare spørgsmål direkte på Facebook kan gøre budgettet lettere tilgængeligt for flere mennesker. Jeg kan kun opfordre alle interesserede til at lægge vejen forbi vores Ringsted Kommunes side på Facebook og komme med deres kommentarer eller stille spørgsmål om budgettet til Byrådet.”
 
Nemt at være med
Politikerchatten er åben for alle, og det er ikke svært at være med. Det eneste, det kræver, er, at du har en facebookprofil, så du kan besøge Ringsted Kommunes facebookside i tidsrummet 19.00 til 21.00 den 25. august, hvor det hele foregår. Under chatten kan du kommentere og stille spørgsmål til de prioriteringer kommunens fagudvalg lægger op til i det budgetmateriale, som sendes i offentlig høring efter behandling af budgettet i Økonomiudvalget den 18. august.
 
Sådan fungerer det
Den 25. august kl. 19.00 skyder kommunen politikerchatten i gang med et opslag på sin facebookside, hvor det vil fremgå, hvilke politikere som deltager og svarer på spørgsmål, hvilke retningslinjer der gælder for chatten, og hvordan du stiller et spørgsmål. Kort fortalt fungerer det på den måde, at du stiller dit spørgsmål i kommentarsporet til kommunens opslag, hvorefter politikerne vil svare. Det betyder, at hele debatten kommer til at køre i kommentarsporet til kommunens opslag, hvilket gør den let at følge for både politikere, borgere og andre interesserede.
Interesserede kan finde det samlede budgetmateriale på kommunens hjemmeside fra den 19. august.
 
Supplement til traditionelle borgermøder
Politikerchatten bliver ikke i stedet for det fysiske borgermøde, men skal derimod ses som et supplement og et tilbud til de borgere, der enten ikke har haft lyst eller mulighed for at deltage i det traditionelle borgermøde, som afholdes den 2. september. Ved at digitalisere en del af borgerdialogen håber kommunen at nå bredere ud og på den måde få flere borgere involveret i arbejdet omkring næste års budget.
 
Tid og sted
Chatten foregår den 25. august på Ringsted Kommunes facebookside: www.facebook.com/BorgerRingsted fra kl 19.00 til 21.00.
 
Foto: ABW