Det gode og det onde tegnet i musik fra middelalderens Skandinavien. Oplev Nordenvind i Klostermarkskirken  den 14. august.

Der er i den grad lagt op til et farverigt program, når den dansk/norske duo, Nordenvind, åbner til sit portræt af Jomfru Maria og Djævelen med musik fra Skandinavisk middelalder.

Et musikalskt portræt der blander nogle af de ældste kirkelige toner fra danske middelaldermanuskripter med traditionelle norske djævelsdanse og desuden byder på Mariaviser og salmer fra begge lande.

Nordenvind er også et spændende møde mellem to stærke solister fra hver sit musikalske miljø. Øyonn Groven Myhren er en af Norges mest anderkendte folkesangere, og Poul Høxbro er en ledende skikkelse på den tidlige musikscene.

Sammenspillet mellem dem er stærkt, og de to musikeres forskellige indfaldsvinkler til musikken giver mange nye farver til deres fortolkninger og arrangementer af de middelalderlige og traditionelle toner.

Øyonn Groven Myhren regnes blandt Norges bedste folkemusikere i dag med adskillige førstepremier fra Landskappleiken i bagagen. I 1997 blev hun tildelt Sagaprisen for sin traditionssang. Hun spiller desuden også lyre, langeleik og seljfløjte. Udover den norske folkemusik arbejder hun også med middelaldermusik. I 2001 udgav hun CD’en Nivelkinn sammen med Odd Nordstoga, og for den fik de Spillemandsprisen i 2002. Øyonn Groven Myhren har også arbejdet som skuespiller ved Det Norske Teater, Riksteatret og Hordaland Teater. Hun er datter af sangeren og litteraturforskeren Dagne Groven Myhren og spillemanden og filologen Magne Myhren. Hun er barnebarn af Eivind Groven.

Poul Høxbro er en ægte musikalsk og kunstnerisk pionér. Han er kunsterisk leder for række projekter med barokorkestret Concerto Copenhagen, gæstelærer ved Schola Cantorum Basiliensis i Schweiz og blev udvalgt som én af ni fløjtenister fra hele verden til at lave projektet “Magic Flutes” ved Tysklands største folk- og world music festival i Rudolstadt. Poul Høxbro er også en hengiven og højt skattet historiefortæller på såvel dansk som engelsk, tysk og svensk, og han er idemand og medforfatter til børnebogen, Den morgen vi var hyrder, som er lavet i samarbejde med Tea Bendix og Concerto Copenhagen.

Nordenvind. Pressefoto.