Torsdag den 24. september løber den anden ’Ud Af BOXEN’-koncert af stablen i Ringsted Kulturhus. Denne gang præsenteres trioen Blonde Bass, der anføres af bassist Ida Hvid, som er opvokset i Jystrup.

Efter en vellykket koncertpremiere i august med bandet Caktus, er det atter blevet tid til en musikalsk Ud-Af-Boxen-oplevelse i Ringsted Kulturhus.

Torsdag den 24. september kl. 19.30 lægger de tre swingende kontrabas-søstre i Blonde Bass vejen forbi Kulturhuset, hvor de fremfører gyngende jazzkompositioner, der får selv bedstemor til at groove med fra gyngestolen. Med en blanding af lækre baslinjer, harmoniske sangudfoldelser og taktfaste perkussion-roller er der garanteret en mindeværdig, musikalsk og melodisk aften.

Med i Blonde Bass spiller bl.a. den anerkendte danske kontrabassist Ida Hvid, der midt i en succesfuld karriere som musiker, glæder sig til at komme tilbage til sine rødder i Ringsted. Ida Hvid har bl.a. haft sin musikalske opvækst som elev i Ringsted Musik- og Kulturskole og senere på Rytmisk Musik Konservatorium i København – og har siden da spillet med et utal af anerkendte jazznavne.

Koncerten med Blonde Bass er en del af nye initiativ under navnet BOXEN, som skal styrke vækstlaget og genrebredden inden for den rytmiske musik i Ringsted. Målet er at skabe en scene for anderledes og utraditionel musik og styrke de musikalske rammer for oplevelser med kommunens nye kunstnere. Det sker dels ved at stille en veludstyret øvecontainer på Ringsted Kulturhus’ grund til rådighed for musikere, der mangler et øvelokale, og dels gennem en rækkekoncerter under konceptet Ud-Af-Boxen i Kulturhuset, hvor de knap så eksponerede genrer kan opleves til inspiration for byens musikliv.

1 + 1 = 3
Ihvertfald engang imellem – Blonde Bass er een del bass ensemble og een del vokal ensemble – og bestående af 3 dejlige musikere som både spiller bas og synger. Alle de sange de fremfører er en musikalsk symfoni mellem Ida Hvid, Kristin Korb og Helle Marstrand som uden at du bemærker det, skifter roller mellem melodistemme, percussion, harmonier og bas gange. De 3 stemmige vokalarrangementer bidrager med et ekstra lag og giver en kombination af fylde, dybde, fokus, balance, harmoni og finesse.

Blonde Bass fremfører et mix af swingende standarder, funky originalnumre, akapella ballader og hyldester til deres bas helte (Ray Brown, NHØP, Hugo Rasmussen mfl.) – alt sammen i et eklektisk lydeventyr som man sjældent har hørt magen til. “A celebration of sisterhood in the groove.”

Koncerten med Blonde Bass er 24. september kl 19.30 i Ringsted Kulturhus, Søgade 3. Billetter kan reserveres via Billet.dk

Pressefoto