Har du symptomer på angst eller depression, kan du få hjælp på et af Ringsted Kommunes tilbud Lær at tackle angst og depression. De søger også nye frivillige instruktører, der selv har haft symptomer på angst og depression.

Corona-situationen kan betyde en anderledes hverdag for mange, og det giver et ekstra behov for at have fokus på symptomer på angst og depression. Har du symptomer på angst og depression, og ønsker du redskaber til at håndtere det i hverdagen?

Ringsted Kommune tilbyder gratis kurser i samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysning.

Et kursus varer 2½ time én dag om ugen i syv uger. På kurset deltager op til 12 kursister ad gangen. Alle, der ønsker at deltage, vil komme til en forsamtale hos koordinator før kursusstart, for at afklarer om kurset er noget for dig.

Næste kursusforløb er tirsdag den 27. oktober 2020 kl. 16:30-19:00 i Ringsted Sundhedshus, Eksercerpladsen 1, 4100 Ringsted.

Ringsted Kommune søger også efter frivillige instruktører, der selv har kæmpet med angst og depression.

Ønsker du at deltage i kurset, eller vil du høre mere om, hvordan du kan blive instruktør på et forløb, så kontakt koordinator Susanne K. Larsen tlf. 22 76 26 90 i Sundhed og Træning.

Kurserne følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer for håndtering af Covid-19 i Sundhedsvæsenet. Det betyder, at der vil være fokus på afstand, god plads i lokalet, håndhygiejne og øvrige anbefalinger. Har du det bedst med at få de præcise retningslinjer beskrevet, er du velkommen til at kontakte koordinatoren inden kurset.

Fik for første gang redskaber til at tackle angst
En af dem, der har været på kurset, er Liselotte Knudsen. På kurset fik hun for første gang konkrete redskaber til at tackle sin sygdom.

”For første gang i 45 år, fik jeg nogle rigtig gode redskaber til at tackle min angst min depression. På kurset var der andre kursister, som havde det ligesom mig, og det at kunne dele mine tanker og oplevelser med ligesindede var guld værd,” siger hun.

Formålet med kurset er at give dig inspiration til, hvordan du kan leve et godt liv, selvom du har symptomer på angst eller depression. På kurset lærer du at tackle de problemer og udfordringer, der følger med dine symptomer. Formålet er at du – og ikke dine symptomer – styrer dit liv.

”Efter kurset har jeg også fået mere mod på at være mere åben overfor familie og venner, hvilket i mit tilfælde gør livet meget lettere. Så i det hele taget har kurset gjort det lettere at tackle min hverdag,” siger Liselotte Knudsen, der er en af instruktørerne på forløbet.

”Desværre findes der stadig rigtig mange fordomme om angst og depression, og jeg vil gerne være med til at nedbryde de fordomme. Samtidig vil jeg også gerne kunne videregive, de redskaber og det fællesskab, som har betydet noget for mig,” siger hun.

 

Foto: ABW