Budgettet for 2021 i Ringsted Kommune er netop indgået. Byrådsmedlem og gruppeformand for Det Konservative Folkeparti i Ringsted har de sidste par uger deltaget i et hav af møder med de andre politiske partier for at nå til enighed om næste års kommunale budget på cirka 2,3 milliarder. Alle politiske partier er med i aftalen om næste års budget, og alle partier har måtte bøje sig og finde kompromiset. Gruppeformanden fra Konservative, Andreas Karlsen, er meget tilfreds med de konservative aftryk, han ser i budgetaftalen. Han udtaler:

“Vi investerer i vores kernevelfærd. Vi frigør midler fra vores meget høje forbrug på administration og ledelse – og så fører vi en ansvarlig økonomisk politik for skatteborgernes penge.

Her er 4 konkrete ting, vi er særligt glad for at budgetaftalen 2021 indeholder (foruden skattelettelsen sidste måned):

1. Vi investerer i et fagligt løft af vores folkeskole og sætter mål om øget faglighed!
Vi afsætter markante ressourcer til flere lærere og færre elever i Ringsted kommunes folkeskoleklasser. Vi afsætter midler til en fokuseret indsats for børn, der ikke kommer i skole (skolevægring). Og vi målretter i større grad de midler, vi tidligere har afsat til folkeskolen, til i højere grad at handle om at hæve fagligheden. Vi har sammen sat os målet om, at karaktergennemsnittet for de afsluttende prøver i 9. klasse på Ringsted kommunes folkeskoler SKAL op på landsgennemsnit inden 2023.

2. Vi giver ældreområdet et løft.
Vi indfører muligheden for fritidsarbejde for unge mellem 16-18 på kommunens plejehjem. Vi starter et forsøg i vores hjemmepleje, hvor vi organiserer, så borgerne i højere grad oplever de samme plejere omkring sig, end tilfældet er i dag. Derudover får vi en sag op om vores madordning på vores plejehjem. Lige nu får flere af kommunens plejehjem mad fra et centralkøkken, men er det egentlig er den rigtige løsning? Eller skal vi højere grad forsøge at få genåbnet køkkenerne ude på de enkelte plejehjem?

3. Vi investerer i vores trafiksikkerhed.
Der afsættes yderligere 1,5 millioner om året til trafiksikkerhed i hele kommunen, og vi ligger yderligere 2 millioner i puljen til flere og bedre cykelstier. Benløse Skel, Gyrstingevej, Krydset ved Amtstue allé og mange andre steder i kommunen trænger til, at vi får gjort noget ved trafiksikkerheden og forholdene får vores cyklister.

4. Der afsættes penge til sporten i Ringsted Kommune.
De nødvendige midler til sportscenterets udvidelse afsættes, og lyset på Ringsted kunststofbane bliver engang for alle fikset i samme omgang, som vi anlægger nyt kunstgræs til foråret. Stien ved kunststofbanen i Benløse afsættes der også penge af til.

Tak til alle byrådets partier for det flotte budgetforlig, hvor alle er gået på kompromis og har søgt en fælles løsning. Budgettet indeholder massive investeringer i vores velfærd, men udfordrer også måden vi organiserer på og bruger vores kommunale skattepenge på. Det er jeg rigtig glad for, at vi tør.”

Pressefoto