En ansat på specialskolen Ådalskolen har torsdag fået konstateret Covid-19. Elever og personale, der er vurderet som nære kontakter, er sendt hjem. Elever og forældre er desuden blevet kontaktet for nærmere information, oplyser Ringsted Kommune i en pressemeddelelse.

Torsdag blev specialskolen Ådalskolen orienteret om, at en ansat er blevet testet og har fået konstateret Covid-19. Skolen er derfor i tæt kontakt med de relevante sundhedsmyndigheder, og de elever og ansatte, som er vurderet som nære kontakter, er sendt hjem. Elever og forældre til børn på skolen har fået nærmere information enten over telefon eller via Aula.

”Vi var med det samme i kontakt med sundhedsmyndighederne, og vi har fulgt sundhedsmyndighedernes anbefalinger i situationen. De nære kontakter er opsporet, og vi har haft en grundig drøftelse af mulige smitterisiko fra medarbejderen til børn eller ansatte. De nære kontakter er sendt hjem og er blevet orienteret om, hvad de skal gøre i forhold til at blive testet, og hvornår de må komme igen,” siger Flemming Nielsen, skoleleder på Ådalskolen.

Ådalskolen er en folkeskole for børn med psykiske- og fysiske funktionsnedsættelser.

”Vi er i tæt kontakt med sundhedsmyndighederne, og der bliver løbende vurderet, hvilke tiltag der eventuelt skal sættes i gang. Vi er meget opmærksomme på, at eleverne på Ådalskolen er særligt sårbare, og det tager vi med i dialogen med sundhedsmyndighederne. Det er fuldt forståeligt, hvis forældre gerne vil holde deres barn hjemme, hvis man er bekymret, og vi vil gøre, hvad vi kan for at holde kontakten med de børn, der ikke kommer på skolen den næste tid,” siger Flemming Nielsen.

Ådalskolen vil fortsat holde forældre orienteret de næste dage, og hvilke yderligere tiltag som evt. sættes i værk. Flemming Nielsen opfordrer forældre til at holde sig orienteret via Aula.

Foto: ABW