Grundet corona er den efterhånden traditionsrige efterårsferieskovtur i Vrangeskov aflyst. Men man kan jo heldigvis selv lave forskellige ting i naturen med sine børn og børnebørn – eller for sig selv. Ringsted Bibliotek byder også på aktiviteter i efterårsferien.

Tag ud i Ringsteds skønne natur
Grundet corona er den efterhånden traditionsrige efterårsferieskovtur i Vrangeskov aflyst. Men man kan jo heldigvis selv lave forskellige ting i naturen med sine børn og børnebørn – eller for sig selv.

Lokalt kan det fx anbefales at gå hele eller en del af de flotte lokale ture; fx Gyrstinge sø rundt(10 km), Allindelille Fredsskov(2,5 km), eller Oplevelsesstien (28 km) – der ovenikøbet har sin egen app – med samme navn. Man kan også lede efter skatte – ved at prøve geocaching.

Hvis man ejer en MTB, eller kan låne en kan man både cykle på Kasernepark-sporet og på sporet i Vrangeskov.

Hvis man er mere til stille aktiviteter, kan man fx plukke bær, fange smådyr og kigge på dem og se på de mange fugle der er aktive nu. Derudover er der en del hjemmesider med forslag til turer og spændende aktiviteter, som man kan lade sig inspirere af fx; Naturfamilier.dk, borngrorinaturen.dk, skoveniskolen.dk, Vores natur.dk samt udinaturen.dk – ligesom der er en del lokale oplysninger på visitringsted.dk og Friluftsguiden.dk.

Den vilde skattejagt den 13. oktober
Vær med til kulturinstitutionernes aktivitetsdag den 13. oktober kl. 9.00.

Har du lyst til at tage på skattejagt? Du kan samle hele familien og være med, når kulturinstitutionerne holder aktivitetsdag rundt omkring i Ringsted.
Kom og besøg Musik- og Kulturskolen, Museet, Biblioteket og Ringsted Sportscenter for at se, hvad der er af spændende aktiviteter hvert sted.
Du skal på jagt efter skattejagtsordet og bogstaverne finder du rundt på kulturinstitutionerne. Der er præmie til alle som gætter skattejagtsordet.
Læs mere på www.ringstedbib.dk.

Kunst for børn og unge
Kom og vær med på Ringsted Bibliotek og bidrag med din kunst og dine kunstneriske og kreative evner. Du kan udfolde dig på vores værksted eller have dit eget værk med og sætte det op.

Vi lægger vægt på at:
• Give kunsten en særlig plads
• Give plads til at åbne op og blive inspireret
• Udfordre egne kompetencer samme med andre
• Sætte tanker i gang
• Lave sjove eksperimenter

Vi vil arbejde med mange forskellige kunstformer og materialer – det er kun fantasien, som sætter grænser.
Den arbejdende udstilling vil være åben fra d. 12. oktober til d. 15. oktober fra kl. 10.00 – 14.30.
Læs mere på www.ringstedbib.dk.

Mal et våbenskjold, gå på skattejagt i byen eller tag en tur i svømmehallen

• Skriv med fjer og blæk og mal et våbenskjold. Den 14. og 15. oktober kl. 11-15. Ringsted Museum & Arkiv.

• RiddleHunt i Ringsted: Tag på byvandring i Ringsted og hjælp med at finde Knud Lavards forsvundne hovedskal. Begiv jer ud på en byvandring som er ulig noget, I har prøvet før. Undervejs vil I stoppe ved nogle af Ringsteds gamle seværdigheder. Her skal I løse en gåde eller knække en kode for at komme videre. RiddleHunt udleveres i receptionen på Scandic Ringsted. 75 kr. pr. deltager, børn under 7 år gratis.

• Ringsted Svømmeland har udvidede åbningstider i efterårsferien – åbnet hver dag fra kl. 10.00.

Pressefoto