Er man mest til gåture eller sofahygge? Løb eller ludo? Forskningsprojektet Danmark i Bevægelse sætter nu fokus på vores bevægelsesvaner for Ringsted Kommune.

For mange er cykelturen hjem fra arbejde eller gåturen med hunden en naturlig del af hverdagen. Se bare Vrange Skov eller Anlægsparken på en solrig efterårsdag: Der er rigtig mange, der går ture, løber eller kører mountainbike.

Nogle bevæger sig for sundhedens skyld, andre for velværets eller for det sociale samvær, der følger med, fx hvis man går til fodbold, gymnastik eller fitness. Men der er også mange, der ikke bevæger kroppen ret meget.

Nu vil forskere på Syddansk Universitet i samarbejde med Ringsted Kommune undersøge, hvor meget man bevæger sig, og hvad der motiverer folk til at komme ud over dørtrinnet. Den viden er nemlig forudsætningen for, at flere kan få et mere aktivt liv.

Derfor får ca. hver tiende voksen over 15 år nu et spørgeskema i deres e-Boks fra projektet ’Danmark i Bevægelse’ i Ringsted Kommune. Er man en af de heldige, der får skemaet tilsendt, kan man vinde 10.000 kr. skattefrit, hvis man svarer.

Læs mere her

Foto: ABW