Siden 2010 har organist og dirigent Niels Danielsen søsat det ene spændende barokprojekt efter det andet – ofte med komponisten Christoph Graupner i centrum og med barokensemblet Originalerne ved instrumenterne.

Traditionen med barokkoncerter fortsætter i Klostermarkskirken tirsdag d. 17. november kl. 19.30 – i år dog uden stort kor af hensyn til smitterisikoen.

I stedet medvirker koloratursopranen Line Juul Andersen i to skønne kantater af Graupner og Bach, der anslår stemningen for tiden mellem allehelgen og advent, en tid til eftertanke og meditation. Titlen på programmet er meget rammende: “Himmelsk glæde”.

Johann Sebastian Bach anses af mange som den største komponist der har levet – en dom der både virker rigtig når man møder hans musik med dens svimlende åndelige dybder og håndværksmæssige perfektion, og samtidig synes uretfærdig over alle andre komponister, der uvægerligt må stå i skyggen af Bach. Hans inderlige kantate “Ich habe genug” er en af de mere kendte og spilles her i en version for sopran, blokfløjte og strygere. Det var en kantate, som Bach selv opførte et utal af gange og med forskellige typer af solister.

Christoph Graupner var en af Bachs meget velansete samtidige, der faktisk stod før Bach i køen til den prestigefyldte post som kantor i Thomaskirken i Leipzig. Graupner kunne dog ikke blive løst fra sin stilling i Darmstadt, og Bach fik således posten. Graupners musik er meget anderledes end Bach – mere gennemsigtig, og til tider meget eksperimenterende. Kantaten “Angst und Jammer” er typisk barok i sin modstilling af menneskets angst og ensomhed her på jorden, og dets svimlende glæde i himlen.

Sidst, men ikke mindst, vil der være engelsk musik på programmet. Karina Agerbo er solist i en sjældent hørt blokfløjtekoncert af engelske William Babell. For at danne en tråd til det engelske vil Originalerne indlede hele koncerten med Purcells kendte Chaconne i g-mol for strygere.

Der er fri entré, men …

Coronaen florerer desværre stadig blandt os, hvilket kan give udfordringer i forhold til pladser i kirkerne. Det betyder, at du skal have gyldig billet til koncerten den 17. november.

Er I flere, der skal til koncert og ønsker at sidde samlet, kan det anbefales at tilmelde sig som en gruppe, ellers kan vi ikke garantere, at det kan lade sig gøre. (Er man en gruppe på fem, bestiller én person fem billetter).

Der skal rekvireres billetter via et link på sognets hjemmeside eller ved henvendelse til kirkekontoret, hvor der også kan udleveres billetter. Har du en smartphone og er din mail tilkoblet til den, kan du vise din billet på mobilen ved indgangen. Alternativt skal billetten printes ud og tages med.

Bliver der udsolgt, vil det fremgå af hjemmesiden og sognets facebookside.

Pressefoto
Pressefoto