Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2020/10/02 til 2020/10/13.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Bilist uden sele og førerret – Jyllandsgade, Ringsted

Kl. 08.50 bemærkede en patrulje, at en mandlig fører af en personbil kørte ad Jyllandsgade og videre ad Søgade uden at anvende sikkerhedssele under kørslen. Føreren af bilen var en 20-årig mand fra Ringsted, som ikke kunne fremvise noget kørekort. Det viste sig, at han havde et kørselsforbud, efter at han i foråret 2020 havde fået det andet klip i kørekortet på grund af brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen. Den 20-årige blev derfor sigtet for både kørsel uden førerret og for den manglende brug af sikkerhedsselen under kørslen, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet

Databedrageri – Ringsted

Kl. 08.40 ringede en 78-årig kvinde fra et boligområde vest for Outlet-centeret i Ringsted og anmeldte, at hun var blevet bedraget for et større beløb, som var hævet fra hendes bankkonto. Kvinden havde fredag modtaget et opkald fra en person, der udgav sig fra at være fra NETS. Senere på dagen omkring kl. 14.00 dukkede en mand op på hendes adresse for at få udleveret kvindens hævekort, og denne mand udgav sig ligeledes for at være fra NETS og påstod, at han kom for at hjælpe kvinden med hendes kort. Hun udleverede kortet til manden, og kunne altså lørdag konstatere, at der var foretaget uberettiget hævning på kontoen.
Manden, der indfandt sig ved kvindens bopæl beskrives som:
Mand, 30-35 år, Hudfarve: Hvid, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk, Iført: Sort sweatshirt med skift.
Politiet efterforsker nu sagen og vil gerne høre fra personer, der har set en mand med lignende signalement på det pågældende tidspunkt i boligområdet vest for Outlet-centeret i Ringsted, eller personer, der har oplysninger om bedrageriet. Kontakt telefon 114 med oplysninger til sagen.
Politiet vil gerne opfordre borgerne til at udvise skepsis over for telefonisk kontakt angående økonomiske forhold. For at tjekke om der rent faktisk er tale om en person fra den pågældende virksomhed, kan borgerne bede om navnet på den ansatte, der ringer, hvorefter borgeren selv kan ringe til virksomhedens telefonnummer og bede om at tale med pågældende. Samtidig vil politiet understrege, at borgerne aldrig skal udlevere hverken hævekort, NEM-id eller andre personlige dokumenter eller oplysninger. Ved tvivlstilfælde vil politiet opfordre borgerne til at kontakte den virksomhed, som har påstået at skulle bruge oplysningerne for at sikre sig, at der ikke er tale om forsøg bedrageri.

Anmeldelse om optræk til gaderæs – Benløse, Ringsted

Kl. 22.22 fik politiet en anmeldelse om, at mange biler var forsamlet på Kærup Parkvej i Benløse, og at der muligvis skulle køres gaderæs. Politiet kørte derfor til stedet, hvor alle biler forsvandt i samme moment, som politiet patruljer dukkede op. Politiet kunne derfor ikke sigte nogle personer for overtrædelse af hverken færdselsloven eller for overtrædelse af COVID-19 restriktionerne, men patruljerne forblev i området for at sikre sig, at bilerne ikke kom tilbage for at gennemføre et ræs.

Butikstyve – Køge og Ringsted

Kl. 15.40 fik politiet anmeldelse fra butikken Ønskebørn på Theilgaards vej i Køge, hvor en udenlandsk mand havde stjålet to sutter og to sutteflasker til en værdi af 240 kr. En betjent, som var i butikken i sin fritid, havde tilbageholdt den litauiske mand. En patrulje kørte til stedet, hvor den 36-årige mand fra Litauen med adresse i Vordingborg blev sigtet for butikstyveri. Han erkendte forholdet, og varerne blev leveret tilbage til forretningen, som derfor ikke havde noget erstatningskrav.
Samtidig i H&M på Klosterparks Alle i Ringsted anmeldte personalet, at de netop havde tilbageholdt to 11-årige piger fra Ringsted, som havde stjålet fra butikken. Alarmen gik, da de to pige ville forlade forretningen, så de blev tilbageholdt og vagten tilkaldt. I prøverummet fandt personalet afrevne mærker og bøjler fra både tøj og sko. Der blev fundet varer for i alt 2000 kr i pigernes tasker. En patrulje blev sendt til stedet, hvor børnenes forældre var ankommet. Varerne blev leveret tilbage til butikken. De sociale myndigheder blev underrettet, og vil stå for at håndtere sagen med de mindreårige piger, som ikke kan straffes, da de er under den kriminelle lavalder.

Påkørt ved svingning – Holbækvej, Allindemagle, Ringsted

Kl. 14.42 sket et sammenstød mellem to biler på Holbækvej, så der skete store skader. Ingen personer kom dog noget alvorligt til ved sammenstødet. Uheldet skete, da en 45-åirg mand fra Ringsted kørte på Holbækvej mod, hvor han skulle svinge til venstre ind ad en indkørsel. Bagfra kom en 47-årig mand fra Polen med adresse i Ugerløse, som ville overhale den 45-årige, men for sent opdagede, at han ville svinge. Han forsøgte at bremse, men påkørte den 45-åriges bil bagfra. Politi, ambulance og brandvæsen kørte til stedet, da bilerne havde så store skader, at der kunne blive behov for redde personer ud af bilerne. De to mænd kom ud af bilerne, hvor de blev tilset i ambulance. Den 45-årige blev taget med til sygehuset til kontrol, men var ikke kommet til skade. Holbækvejens nordlige blev spærret, mens redningen stod på, men trafikken kunne glide forbi i det sydlige spor. Skiltevogne blev sendt til stedet for at regulere trafikken. Vejen blev helt genåbnet omkring kl. 16.08. Den 47-årige polske mand blev taget med til politistationen til afhøring med tolk. Politiet optog rapport i sagen, som skal belyse omstændighederne for at afklare, hvem der kan stilles til ansvar for at uheldet skete.

“Brand” var røg fra toaster – Tinggade, Ringsted

Kl. 07.12 kom et alarmopkald om røg fra en lejlighed i en etageejendom. Røgalarmen var blevet aktiveret, og en nabo ringede til politiet. Beboeren var ikke hjemme, men anmelderen gik i gang med at advare andre beboere i opgangen. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet. En lokalbetjent befandt sig på politistationen i Ringsted, tæt ved den røgfyldte ejendom, og var hurtigt fremme. Det vistes sig, at der ikke var ild, men at en toastmaskine, der var efterladt på en kogeplade, og som ved en fejl havde været tændt, havde fremkaldt røgen. Der var ingen skader på bygningen og ingen personer kom til skade ved episoden.

Vand på vejen – Ringsted/Køge

I forbindelse med det kraftige regnvejr mandag aften kom der flere henvendelser om vand på vejene i Ringsted.

kl. 21.42 kom en anmeldelse om at der var 30-40 cm vand på Bragesvejs kørebane, idet brønddæksler var presset op af vandmasserne. En bil var havareret på stedet op grund af vand.

Kl. 22.03 kom en lignende anmeldelse fra Kærup Industrivej i Benløse. Også her var et brønddæksel vippet op grundet den øgede vandmængde i kloakkerne.

kl. 22.17 havarerede flere biler i en tunnel på Østre Ringvej. Der var ingen fare for personer, men brandvæsnet kørte til stedet for at håndtere vandmasserne. Vejdirektoratet blev orienteret og sendte en tavlevogn til at stedet for at dirigere trafikken udenom.

Kl. 23.15 skete en soloulykke med en knallert, da en ung mand væltede på knallert, da han kørte igennem en stor vandpyt på Sorøvej. En ambulance blev sendt til stedet, hvor den unge mand var sluppet med småskrammer.

Kl. 23.38 skete et uheld på Vestmotorvejen mod vest ved Bjæverskov- Køge, hvor en 20-årig kvinde fra Haderslev mistede herredømmet over sin bil, da hans bil aquaplanede i en større vandpyt, som havde samlet sig på kørebanen. Bilen ramte autoværnet i midterrabatten og standsede. Ingen personer kom til skade ved uheldet. Vejdirektoratet blev orienteret om det påkørte autoværn, og der blev sendt en skiltevogn til stedet. Bilen blev nødflyttet af autohjælp og motorvejen var ingen fri omkring kl. 00.29.

Færdselsuheld – mand omkommet – Haslevvej, Ringsted

Kl. 14.08 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et alvorligt færdselsuheld, hvor en lastbil og en “Tuk-tuk”-knallert var involveret. Lægehelikopteren var også fløjet til uheldsstedet, hvor en svært tilskadekommen mand lå på vejen. Lægepersonale måtte dog konstatere, at han havde pådraget sig så svære kvæstelser, at han var afgået ved døden som følge af påkørslen. Uheldsstedet blev afspærret, medens politiet sammen med en tilkaldt bilinspektør undersøgte uheldsstedet og de involverede køretøjer. Politiet kunne efterfølgende foreløbigt konkludere, at en 60-årig mand fra Ringsted kørte i en lastbil ad Haslevvej mod nord kort før Eskemosevej/Tolstrupvej, da føreren af “tuk-tuk”-knallerten, der også kørte i nordlig retning på cykelstien, pludselig kørte mod venstre og ud på kørebanen. Lastbilchaufføren kunne ikke undgå påkørsel af knallerten, således at føreren blev kastet ud af “tuk-tuk”-knallerten som følge af sammenstødet. Den afdøde knallertkører viste sig at være en 84-årig mand fra Ringsted, hvis pårørende er underrettet om sagen. Politiets undersøgelse var afsluttet kl. ca. 15.30, hvorefter vejen blev åbnet for trafik i begge retninger. Politiet skal nu sammen med en læge kigge nærmere på den 84-årige for at få afklaret, om f.eks. et ildebefindende kunne være medvirkende årsag til den 84-åriges ændring i færdselsretningen inden sammenstødet med lastbilen.

Spiritusbilist bakkede ind i parkeret bil – Vetterslev, Ringsted

Kl. 23.00 fik politiet anmeldelse om, at en mand havde bakket ud af en indkørsel, hvor han havde påkørt en parkeret bil. Vidner på stedet mistænkte føreren for at være påvirket af spiritus og ringede til politiet. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf føreren af bilen, en 40-årig mand fra Rumænien med adresse i Ringsted. Han var ikke i stand til at gennemføre en alkometertest, så han blev anholdt, sigtet for spirituskørsel og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Politiet optog rapport i sagen, og den 40-årge vil høre mere, når resultatet af blodprøven kommer. Ingen personer kom til skade ved uheldet.

Mistænkelige forhold – Ringsted og Lejre

Søndag kl. 16.26 anmeldte en 34-årig mand fra Roskildevej i Benløse – Ringsted, at han kort forinden havde set to mænd med østeuropæisk udseende, atom havde forsøgt at komme ind hos ældre borgere i området. Begge steder var de to mænd blevet afvist i døren. Mændene medbragte et skilt, hvorpå der stod noget med døvstum. Den 34-årige fattede mistanke, og tænkte at der måske blev forsøgt at udføre et tricktyveri. En patrulje blev sendt til området, hvor de ledte efter de to udenlandske mænd, men fandt dem ikke. Politiet fik klarlagt, at de to udenlandske mænd kun havde været inde i entreen, og at der havde være tale om tiggeri.

Fredag eftermiddag omkring kl. 14.15 oplevede en 84-årig kvinde fra Kirke-Hyllinge noget lignende, da to mænd ringede på hendes dør, hvor de medbragte et skilt, hvor der stod at de samlede ind til døvstumme. Den ene fik lov at låne toilettet, mens den anden forsøgte at aflede den 84-åriges opmærksomhed. Den 84-årige kvinde fattede dog mistanke og smed de to udenlandske mænd ud. Hun blev ikke frataget nogen ting i den forbindelse.

Politiet vil gerne rose borgerne for at være opmærksomme på den mistænkelige adfærd og anmelde sagerne til politiet. Andre som oplever noget lignende bedes straks ringe til politiet på tlf. 114, så politiet har bedre mulighed for at finde frem til de mistænkelige personer.

Indbrud i perioden

Vestervej, Ringsted
Nonnedalen, Ringsted
Ægirsvej, Benløse, Ringsted

Foto: ABW
Del på sociale medier