Lige nu er det et lokalt smitteudbrud hos en gruppe borgere i Faxe Kommune, og derfor stiller Ringsted Kommune ledige isolationsfaciliteter til rådighed for nabokommunen. Det oplyser Ringsted Kommune i en pressemeddelelse.

I disse dage er der et meget lokalt smitteudbrud i Faxe Kommune, og kommunen har derfor ekstraordinært og akut brug for flere faciliteter til borgere, der ikke kan isolere sig i eget hjem. Og da Ringsted Kommune har ledige isolationsfaciliteter stiller Ringsted Kommune nogle af faciliteterne til rådighed for nabokommunen.

Under det lokale smitteudbrud i Ringsted oprettede Ringsted Kommune ekstra isolationsfaciliteter i en gammel villa i Jystrup, som Ringsted Kommune tidligere har brugt som flygtningeboliger. Der er indrettet 11 pladser, og de gøres nu tilgængelige for Faxe Kommune fra fredag den 16. oktober.

Borgmester Henrik Hvidesten siger:

”Vi har fået en henvendelse fra Faxe Kommune, om vi kunne hjælpe dem i den ekstraordinære situation, som de står i nu, og det har vi selvfølgelig sagt ja til. Jeg opfatter det som helt naturligt, at vi kommuner hjælper hinanden, og vi har i forvejen et godt og naturligt samarbejde på rigtigt mange områder,” siger Henrik Hvidesten og fortsætter:

”Ny coronavirus stopper ikke ved kommunegrænsen, og der er ingen, der ved, hvor de her små lokale smitteudbrud kan opstå næste gang. Da Ringsted Kommune i august havde ekstraordinært behov for hjælp, mødte vi stor velvillighed til at hjælpe fra vores nabokommuner, og derfor hjælper vi selvfølgelig også, hvor vi kan, når en af vores nabokommuner har et ekstraordinært behov nu og her.”

Endnu ikke taget stilling til om bygningen tages i brug
Isolationsfaciliteterne ligger i en gammel villa på Skjoldenæsvej 67. Der er eget værelse med fælles bad- og toiletfaciliteter, køkken og adgang til en afgrænset have.

Der er pt. ikke taget stilling til, om der reelt bliver et behov for at borgere fra Faxe Kommune, skal bo der kortvarigt. Men bygningen stilles til rådighed for Faxe Kommune fra fredag den 16. oktober, så der kan være aktivitet omkring bygningen. Det betyder ikke nødvendigvis, at isolationsfaciliteterne er taget i brug af borgere.

Foto: ABW
Del på sociale medier