Ringsted kommune har i dag tre kommunale plejehjem.

Snart skal Ringsted byråd tage politisk stilling til hvordan det næste plejehjem i kommunen skal se ud, og hvilken type det skal være. Ringsted Kommune får flere ældre borgere, ligesom kommunen får flere ældre borgere, der har brug for og efterspørger en plejebolig.

Borgmesterkandidat og gruppeformand for Konservative udtaler Andreas Karlsen udtaler:

“Det Konservative Folkeparti foreslår, at vores næste plejehjem i Ringsted kommune bliver et friplejehjem.

Ringsted kommune har ingen private eller friplejehjem, kun kommunale plejehjem, og man har som borger derfor ingen mulighed for at vælge en anden lokal aktør end kommunen, når man bliver gammel og har brug for ekstra omsorg og pleje.

Jeg ved, at mange af vores plejehjem i Danmark og i kommunen for den sags skyld ledes af dygtige ledere og har dygtige ansatte, der brænder for vores ældre og gør et stort arbejde med omsorg og pleje. MEN det er meget få sammenhænge, hvor vi som borgere hylder det, at nogen har monopol på en ydelse.

Vi skal skabe valgfrihed for vores borgere. Også selvom man er blevet ældre og har brug for omsorg.

Udover valgfriheden for vores ældre borgere er der også rent økonomisk er stor gevinst for kommunen ved at få et friplejehjem til kommunen, i stedet for at bygge endnu et kommunalt plejehjem. Sagen er nemlig at kommunen ikke skal betale for opførelsen af et friplejehjem, ligesom kommunen heller ikke sidder med risikoen for tomgangshusleje hvis pladserne ikke kan fyldes ud.“

Forleden besøgte det Konservative Folkeparti et friplejehjem i Frederikssund for at lære meget om hvordan et friplejehjem drives og kan etableres i en kommune.

Fra venstre ses Byrådskandidat Susanne Cornelius, Gruppeformand og borgmesterkandidat Andreas Karlsen, Direktør for Attendo Danmark Søren Andersen, Medlem af Konservative Pia Thøgersen, Byrådskandidat Renè Lund Sørensen. Pressefoto.