Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Ringsted Kommune i tidsrummet 2020/11/06 til 2020/11/17.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel uden førerret – bil beslaglagt – Gyrstingevej, Ørslev Under Skoven, Ringsted

Kl. 11.29 anholdt og sigtede politiet en 40-årig mand fra Ringsted for spirituskørsel i en varebil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi hans førerret i forvejen var inddraget af politiet i forbindelse med anden verserende sag om spirituskørsel. Den 40-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og blev samtidig gjort bekendt med, at politiet beslaglagde hans varebil med baggrund i andre verserende sager om spirituskørsel og nu også kørsel uden førerret. Han vil derfor blive indkaldt til retten, når sagerne mod ham samt spørgsmålet om endelig konfiskation af varebilen skal afgøres.

Overraskede indbrudstyv – Sjællandsgade, Ringsted

Kl. 00.09 overraskede en bagermester en indbrudstyv i sin forretning, som var i færd med at opbryde to møntmaskiner i butikken med et koben. Ejeren af bagerriget kom i håndgemæng med tyven, hvor han blev ramt på armen af kobenet. Bageren var på arbejde i bageriet, da han hørte lyde fra salgslokalet og gik derud. Han forsøgte at tilbageholde tyven, som gjorde modstand og slog bageren med kobenet og flygtede ud af skydedøren fra salgslokalet og løb videre ad Sjællandsgade.

Flere patruljer, blandt andet en hundepatrulje, kørte til stedet for at lede efter den flygtende tyv, men fandt ikke frem til manden. Politiet undersøgte gerningsstedet for spor og efterforsker nu sagen, for at finde frem til gerningsmanden. Bageren slap fra mødet med tyven uden alvorlig tilskadekomst, men blev efterfølgende tilset på skadestuen. Det lykkedes tyven at stjæle nogle mønter ved indbruddet.

Den mistænkte beskrives som:

A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 165-175 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: mulig østeuropæer, muskuløs, Talte: Dansk, Iført: Mørkt tøj tætsiddende tøj, Medbragte: koben, mørk rygsæk.

Politiet efterforsker nu sagen og søger i den forbindelse vidner. Borgere som har bemærket den beskrevne mand flygte ad Sjællandsgade lige efter midnat natten mellem fredag og lørdag bedes kontakte politiet. Særligt oplysninger om et evt. anvendt køretøj eller øvrige observationer om den mistænktes færden kan have stor betydning for efterforskningen. Ring 114 med oplysninger i sagen.

Truende butikstyv – Køgevej, Ringsted

Kl. 14.46 anmeldte personalet i Aldi i Ringsted, at de havde netop havde haft en mandlig butikstyv, som stjal øl i forretningen, men truede den medarbejder, som konfronterede manden med tyveriet. Den mistænkte havde nu forladt butikken. Politiet kørte frem til butikken, hvor de fik en god beskrivelse af den mistænkte, som havde stjålet for 16,50 kr, men havde optrådt så truende, at personalet lod ham gå. Patrulje kørte ud for at lede efter den beskrevne mand, som blev fundet ved Teglovnsvej. Den mistænkte viste sig at være en 31-årig mand uden fast bopæl, som politiet kendte fra tidligere episoder i Ringsted med utryghedsskabende adfærd. Den 31-årige blev anholdt og sigtet for røveri, da han truede personalet i forbindelse med tyveriet. Han blev taget med til politistationen, hvor han blev afhørt til sagen. Han erkendte tyveriet, men nægtede truslerne. Efter endt afhøring blev den 31-årige løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Tre uheld på motorvejen inden for en time – Vestmotorvejen, Ringsted/Køge

Kl. 18.05 skete det første af tre uheld på Vestmotorvejen i vestgående retning på grund af kødannelse inden for samme time. Uheldene skete alle på grund af nedbremsning længere fremme. Ved det første sammenstød, som skete kort før Kongsted N, kørte en 49-årig mand fra Fredericia op i den forankørende bilist, en 44-årig kvinde fra Slagelse. Ingen personer kom til skade

Næsten samtidig kl. 18.06 skete et lignende uheld på Vestmotorvejen – vestgående efter afkørsel 34 – Borup ved Ringsted, da bilisterne foran bremsede op med tændte havariblink, for at indikere en kraftig nedbremsning. En 44-årig mand fra København i en personbil nåede at bremse, men blev påkørt bagfra af bil, som blev en 77-årig mand uden fast adresse i Danmark. Bilen var indregistreret i Luxenborg. Heller ikke her kom bilisterne noget til. Begge uheld forårsagede dog store skader på bilerne, så motorvejen måtte afspærres og der blev opsat skiltevogne.

Kort efter de to første uheld, kl. 18.42 skete et sammen bare 500 meter fra det andet uheld ved Ringsted. Her var en 23-årig mand fra Fuglebjerg uopmærksom et øjeblik, da brændstoflampen tændte i hans bil. Han opdagede derfor ikke, at den forankørende bilist, en 47-årig mand fra Bosnien med adresse i Slagelse, bremsede op. De to biler stødte sammen, og den 23-åriges bil snurrede rundt og holdt med fronten mod kørselsretningen, mens den anden bil endte i græsrabatten. Ingen personer kom til skade ved uheldet.

Politi og redning havde et større arbejde med at tilse bilisterne, registrere uheldene og få afviklet trafikken ved uheldsstederne. Først kl. 19.52 var der helt ryddet på ved uheldene, så trafikken igen kunne køre frit på Vestmotorvejen.

Udenlandsk butikstyv – Nørretorv, Ringsted

Kl. 20.41 pågreb personalet i Super Brugsen på Nørretorv i Ringsted en butikstyv, som havde stjålet fire flasker spiritus og ti flasker shampoo og balsam til en samlet værdi af 2096 kr. Manden var fra Rumænien og talte ikke dansk. En patrulje blev sendt til butikken, hvor de traf den 39-årig mand, som ikke var bosiddende i Danmark. Han blev taget med til politistationen, hvor han blev afhørt med tolk. Manden erkendte tyveriet og vedtog en bøde, som han betalte kontant. Butikken fik varerne retur og havde derfor ikke et erstatningskrav. Den 39-årige var ikke tidligere straffet i Danmark og fik derfor lov til at gå.

Indbrud i Perioden

Pileborggade, Ringsted