En 46.782 m2 stor erhvervsgrund i Ringsted er netop solgt til Brian Schou, K3 Ejendomme, og EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af den enorme erhvervsgrund. Brian Schou og partneren Peter Sønderby-Wagner har store planer om at udvikle Ringsted Retail, der med boksbutikker fra 500-5.000 m2 skal imødekomme byens behov for større butikker. Borgmester i Ringsted Kommune Henrik Hvidesten (V) er naturligvis begejstret for projektet, der giver 200-300 nye arbejdspladser til kommunen.

Byggeriet af Ringsted Retail begynder til foråret, og allerede til efteråret vil de første butikker byde kunderne velkommen. Ringsted Kommune og projektudvikleren K3 Ejendomme har haft positive møder om udviklingen af grunden. Borgmester i Ringsted Kommune Henrik Hvidesten (V) siger:

“Vi er rigtig glade for, at den store erhvervsgrund i Ringsted nu er solgt, og at det store spændende butiksområde Ringsted Retail bliver en realitet. Det bliver rigtig godt i forhold til den fortsatte positive udvikling af Ringsted med en masse nye butikker og ikke mindst 200-300 nye arbejdspladser i byen.”

6½ fodboldbane bymidte
K3 Ejendomme har store planer for Klosterpark Alle 20, som udvikleren har købt. Her vil de bygge en stribe boksbutikker og 350 P-pladser på den 46.782 m2 store grund. K3 vil med projektet imødekomme en mangelvare i Ringsted – nemlig boksbutikker, der er kendetegnet ved at være en del større end typiske butikker. Brian Schou, ejer af K3 Ejendomme, fortæller:

“Det er sjældent at finde et areal på 6½ fodboldbane, udlagt til bymidte i et hug. Samlet set kan der bygges 40.000 m2 på grunden, men i første omgang opfører vi ca. 12.000 m2 butikker. Planen er at bygge store boksbutikker, da den type butikker ikke findes i området i forvejen. På den måde kommer vi ikke til at konkurrere med vores nye naboer – tværtimod kan vi få glæde af hinandens besøgende. Jeg har allerede stor efterspørgsel på boksbutikkerne, og der er bl.a. en dialog med JYSK, som forhåbentlig kommer til at leje sig ind i den første af butikkerne. Jeg ser frem til at komme i gang med byggeriet og levere en masse nye arbejdspladser til Ringsted Kommune.”

Nabo til Ringsted Outlet og Ringstedet
Ringsted Retail kommer til at få glæde af naboskabet til Ringsted Outlet Center og Ringstedet, der har godt fat i kunderne. Arno S. Werner, ejendomsmægler i EDC Erhverv Poul Erik Bech, der har formidlet salget af den store grund, siger:

“Vi er glade for, at handlen med den enorme erhvervsgrund er i hus. Det er en rigtig god nyhed for Ringsted, hvor Ringsted Kommune undervejs i forløbet har været meget positive overfor idéerne. Over en årrække er detailhandlen i Ringsted vokset markant og har taget markedsandele fra de øvrige større Sjællandske handelsbyer. Det har særligt været tilfældet i den nordlige del af bymidten, hvor de to store centermagneter Ringstedet og Ringsted Outlet Center, tiltrækker rigtig mange mennesker, der kommer langvejs fra for at handle.”

“Hjulben får ting til at ske”
“Det er oplagt, at succesen i Klosterparken udvides, og området udvikles til endnu mere handelsliv. Vi er derfor meget tilfredse med, at Brian Schou fra K3 Ejendomme har købt grunden. Vi har kendt ham i flere år, og det må bare konstateres, at ‘hjulben’ får ting til at ske,” siger Arno S. Werner, EDC Erhverv Poul Erik Bech, med et smil på læben, da Brian Schou sidder i kørestol, som følge af en jagtulykke i 2012. Han fortsætter:

“Allerede før grunden blev solgt, har vi fået en del henvendelser fra potentielle butikslejere, som har været interesserede i at vide, hvad der skulle ske med det store areal. Nu kan vi altså løfte sløret og forhåbentlig hjælpe K3 Ejendomme med at finde nye lejere. Der er med andre ord god grund til at tro, at Ringsted Retail kommer til at være en god afrunding af handelsstrøget mellem Ringsted Outlet og Ringstedet.”

Byggeriet påbegyndes marts 2021, og hvis alt går efter planen, vil første etape være klar, så butikkerne kan åbne i november 2021 og dermed få julehandlen med.

Ringsted i rivende udvikling
Ringsted Kommune har et indbyggertal på ca. 34.500. Det forventes at vokse med 9,2% frem mod år 2031. Arno S. Werner, ejendomsmægler i EDC Poul Erik Bech, fortæller om byens udvikling:

“Ringsted er den by på Sjælland, der oplever den procentvise største befolkningstilvækst med 10% inden for de sidste 10 år. Særligt er området omkring byzonen i rivende udvikling, og det er også her vi for nyligt solgte en 5.002 m2 stor grund på Klosterpark Alle 170 til M. Goldschmidt til at opføre etageboligbebyggelse. Indenfor de seneste 12 måneder har vi i EDC Erhverv Poul Erik Bech solgt sammenlagt for mere end 125 mio. kr. i Ringsted, så det går virkelig godt og bedre end nogensinde, hvilket er et klart tegn på, at Ringsted er i rivende udvikling.”

Netværk og samarbejde
Arno S. Werner og Brian Schou har samarbejdet om en del sager på Midtsjælland. Brian Schou, fortæller:

“Forløbet omkring købet af grunden på Klosterpark Alle 20 har været fremragende. Jeg kender Arno særdeles godt fra andre ejendomssager, og jeg har kun god erfaring med ham. I 2016 købte jeg en ejendom i Tølløse af Arno, hvorpå jeg byggede en jem&fix. Da den skulle sælges formidlede Arno også det. Derudover er jeg for nyligt blevet færdig med en større ombygning af Langebjerg 29 i Roskilde, som jeg også købte gennem Arno i 2019. Den er han i gang med at sælge. Vi har et langt og godt samarbejde, som jeg har en klar forventning om vil fortsætte. Så nu glæder vi os blot til at få sat spaden i jorden, så de nye butikker i Ringsted kan skyde op af jorden.”

Pressefoto