Antallet af indbrud i private hjem er faldet markant de seneste år. Hvis tallet skal endnu længere ned, kræver det, at folk stopper med at købe tyvenes koster. Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Der er flere måder at bekæmpe indbrud i private hjem på. Et af de mest effektive er at undlade at købe de tyvekoster, som tyvene stjæler.

Guldsmykker, foto: ABW

”Hvis tyvene ikke kan komme af med deres varer, så mister de interessen. Langt de fleste indbrudstyve går efter ting som er lette at afsætte. Det kan for eksempel være elektronik eller smykker. Så man har også et ansvar som borger. Hvis man for eksempel får et tilbud, enten af en bekendt eller via handelspladser på nettet, som er for godt til at være sandt, så er det det sandsynligvis også, og så kan der være tale om stjålne varer. Hvis man køber det, er man med til at holde tyvene i gang. Hvis tyvene ikke kan få afsat deres varer, er der jo ingen grund til at stjæle dem,” siger politiinspektør Claus Birkelyng, chef for Nationalt Forebyggelsescenter i Rigspolitiet.

Han giver et par gode råd til købere:
• Bed altid om at se en kvittering for de ting, du køber.
• Undgå at betale med kontanter. Betal med mobilepay, så man kan spore sælgeren,
• Hvis du køber en cykel, så tjek om stelnummeret er kendt i politiets systemer. Det kan du gøre via app’en Politi. (er det ikke langt over på politi.dk?)
• Hvis du handler på internettet, så gå efter de steder, hvor sælgeren er NemID-valideret.