DYRK DINE FØDDER er en workshop-serie med Krista Klijzing, som finder sted hos Fit&Sund Ringsted i det nye år. Krista skriver:

Vi er alle godt klar over at motion styrker vores helbred og at fysisk aktivitet forebygger en lang række sygdomme. Vi træner som aldrig før: vores kondition, muskelstyrke, knogler, bevægelighed og balance. Men hvordan påvirker det vores fødder?

For hvert skridt du tager, belaster du din fod med mindst 1,5 gang din kropsvægt. Løber, sprinter eller hopper du, bliver belastningen flere gange din kropsvægt. Hvor godt klarer dine fødder egentlig denne opgave?

Dine fødder er skabt til at sanse, at forme og bevæge sig på utallige forskellige måder, alt efter underlaget og hvad resten af kroppen laver, med det formål at understøtte dig, mens du færdes gennem livet – og helst uden gener. Vidste du, at dine fødder er en ret genial konstruktion, bestående af 26 knogler, 33 led, 4 lag af muskler og 200.000 nerveender, i HVER fod?! Deres bæreevne er fænomenal og inkluderet fra naturens hånd – hvis vi vel at mærke behandler dem ordentligt!

Desværre går mange af os i dag rundt med en forringet ‘fodform’. Du oplever måske at du – har smerter i fødderne – let mister balancen – oplever nedsat motorik – ikke kan løbe langt – har dårligt blodomløb – nemt får kramper i fødderne? Så er der stor sandsynlighed for, at dine fødder har tabt deres styrke, mobilitet, smidighed og i det hele taget er blevet svage. – Og så kan fx de berømmede 10.000 skridt om dagen synes uoverkommeligt.

For det meste er måden, vi behandler fodproblemer på, symptombaseret: indlæg, operationer og smertestillende medicin er blevet normen. Men hvorfor forsøger vi ikke at genoptræne føddernes eget system, i stedet for straks at ty til eksterne hjælpemidler? Yep, du kan nemlig træne dine fødder lige så godt som du kan træne dine baller, mave og lår!

Deltag i min workshopserie, hvis du vil lette dine fodgener, drage bedre omsorg for dine fødder, og vil skabe fundamentet for et aktivt liv, der lader dig være selvberoende længere op i årene. Invester i dine fødder!! Med forløbet får du et bedre kendskab til føddernes virkemåde, forbedrer føddernes styrke og mobilitet gennem øvelser, og får tips &tricks til, hvordan du kan inddrage gode vaner i din dagligdag, som understøtter fodens funktion.

Vores fødder er vores fundament. De påvirker al vores bevægelse – og dermed hele vores krop! En investering i dine fødder er uden tvivl det mest effektive kropsarbejde du kan foretage dig.

Læs mere her