Julemarked julekoncert, julecirkus og juletræet med sin pynt. Vi iler med at bringe en oversigt over julerelaterede arrangementer i Ringsted i perioden 4. december – 10. december.

Lumierer – Enchanted Winter Forest
Udvalgte dage fra 20/11 – 23/12 – Lystanlægget
Tag med til årets smukkeste familieoplevelse, når Lumierer – Enchanted Winter Forest bliver afholdt i Ringsted. Gå i den fortryllende skov, hvor du oplever Danmarks største lysende dyr og de mest fantastiske lysshow. Tag hele familien med og oplev en uforglemmelig fantasifuld dag med interaktive oplevelser, lyskunst, musik og lækker mad og drikke.
Billetter og åbningsdage: www.lumierer.com

Juletræet med sin pynt
Fra 29/11 – 20/12 kl. 11.00 – 16.00 – Ringsted Museum & Arkiv
Der er mange forskellige slags træer og endnu mere forskellige slags julepynt. Variationer over det pyntede juletræ er talrige og alligevel er der rammer og regler for træer og især for pynten.
På Ringsted Museum & Arkiv er de julepyntede træer ledsaget af fortællinger om pyntens historie.

Baldoni’s Julecirkus
Lørdag den 5/12 kl. 14.00 – 16.00 – Ringsted Kongrescenter
De frække drillenisser Nis og Nisseline har haft god tid til at udtænke nye planer og er helt klar til nye drillerier. Nyd den glade julegris Anton Antonius’ frække og sjove påfund, som helt sikkert får smilet frem hos alle. Det vrimler med glade nisser og selvfølgelig kommer selveste julemanden også.
Tilmelding: https://ringstedkongrescenter.dk/content/baldonis-julecirkus

Lørdagsmatinéen
Lørdag den 5. december kl. 12.30 – Sct. Bendts Kirke
Lørdagsmatinéen i Sct. Bendts Kirke lørdag den 5. december er traditionen tro julekoncert med kirkens eget kor. Koret vil synge de kendte og elskede julemelodier som ”Et barn er født”, ”Julen har englelyd”, ”Det kimer nu” mfl.
Vi skal også høre koret synge engelske carols og tyske juleviser, og endelig bliver der også i programmet plads til lidt mere moderne ørehængere, som Michael Bojesens ”Luk julefreden ind”.
Koncerten er gratis, men fås online på kirkens hjemmeside eller kan hentes på kirkens kordegnkontor. Der skal bæres mundbind indtil publikum er bænket. Arrangør Ringsted Sogn.
Tilmelding: www.ringstedsogn.dk/billetter.

Julemarked hver for sig
Lørdag den 5/12 og søndag den 6/12 kl. 10.00 – 16.00
Besøg 3 gårdbutikker med hvert deres speciale inden for træ, keramik og uld. Det er Stenmarksgaardens Butik på Gilsagervej 55 B (www.stenmarksgaarden.dk), Trædrejer Preben Christensen, Bedstedvej 18 (www.pc-bedsted.dk) og Laudécor – Art from my heart på Næstvedvej 367 (www.laudecor.dk).

Julestue
Lørdag den 5/12 og søndag den 6/12 kl. 10.00 – 16.00 – CJ Dekorationer, Kværkebyvej 95 A
Kom og besøg den lille hyggelige julebutik og kom i julestemning. Få idéer og god inspiration. Dekorationer, gran, pyntegrønt, stjerner, engle, nisser, hjerter, minijuletræer, dekorationsmaterialer m.m.

Julemærkemarchen
Søndag den 6/12 – Julemærkemarchen i Ringsted
Julemærkemarchen foregår i år virtuelt. Men man kan stadig støtte det gode formål ved at tilmelde sig marchen samt købe startkort og medaljer som sædvanlig. Man kan gå præcis den rute, man har lyst til.
Find informationer om tilmelding her: https://www.facebook.com/events/576352303129450/?active_tab=about

Adventskoncert
Søndag den 6/12 kl. 14.00 – Jystrup Kirke
Adventskoncert i Jystrup Kirke med sopran Isabel Schwartzbach og pianist Jesper Frank Christensen.
Tilmelding: Gratis adgang
Facebookbegivenhed: https://www.facebook.com/events/3384831594964685/?active_tab=about

Julekoncert med Thomas Eje
Mandag den 7. december kl. 19.30 – Sct. Bendts Kirke
Thomas Eje tager dig med på en musikalsk kanerejse over de traditionelle danske, og udenlandske julemelodier. Destinationen er julestemning, og undervejs bliver du budt på musik, sang og et godt grin.
Tilmelding: https://www.billetsalg.dk/Event/%C5ret%20Julekoncert%20med%20Thomas%20Eje%20i%20Sct%20Bendts%20Kirke/2930

Stig Rossen – Årets Julekoncert
Tirsdag den 8/12 kl. 17.30 (EKSTRA SHOW) og kl. 20.00 (UDSOLGT) samt onsdag den 9/12 kl. 20.00 (UDSOLGT) – Ringsted Kongrescenter
For mange er Stig Rossens julekoncerter blevet en uundværlig del af deres juletradition. Unge som gamle elsker at mærke julestemningen komme snigende i løbet af de stemningsfyldte koncerter, hvor Stig som altid bliver bakket op af sit fantastiske 6-mandsband under ledelse af kapelmester Thomas Jaque og det faste julekor bestående af 4 blændende dygtige sangere.
Tilmelding: https://ringstedkongrescenter.dk/musik/stig-rossen-aarets-julekoncert

Foto: ABW