Ringsted Kommune har fået påbud om at indføre restriktioner for besøg på kommunens tre plejecentre, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Tirsdag har Styrelsen for Patientsikkerhed givet Ringsted Kommune påbud om at indføre restriktioner for besøg på kommunens tre plejecentre. Det skyldes et stigende incidenstal generelt i Ringsted Kommune. Plejecentrene er i gang med at kontakte pårørende og iværksætte besøgsrestriktionerne.

Der er stadig udbredt coronasmitte i Danmark, og i flere kommuner er incidenstallet over sundhedsmyndighedernes bekymringsgrænse på 20 smittede per 100.000 indbyggere. I Ringsted Kommune er incidenstallet hen over weekenden steget til 146. Derfor har Styrelsen for Patientsikkerhed tirsdag givet Ringsted Kommune et påbud om at indføre restriktioner for besøg på kommunens tre plejecentre.

Påbuddet betyder, at der indføres begrænsninger på nogle besøg på plejecentrene, men pårørende kan stadig ses med beboerne på plejecentrene. Besøg kan blandt andet gennemføres, hvis besøget sker i en kritisk situation, eller den besøgende er den nærmeste pårørende til beboeren. Plejecentrene kan under visse omstændigheder også indrette besøgsrum, og besøg kan foretages udendørs.

Påbuddet gælder alene Ringsted Kommunes tre plejecentre. Ringsted Kommune har også en række botilbud, der er i gang med at afklare, om der i denne forbindelse skal indføres restriktioner for besøg. Beboerne og de pårørende vil få nærmere besked, hvis det er tilfældet på de enkelte botilbud.

Benny Christensen, formand for Ældre- og Genoptræningsudvalget, siger:

”December er normalt en måned, hvor man mødes med sin familie og sine nærmeste, og det skal det så vidt muligt også være i år. Jeg ved, at personalet på vores tre plejecentre arbejder på højtryk, så vi kan overholde påbuddet og samtidig imødekomme de ønsker og behov, som beboere og pårørende har i den kommende tid,” siger Benny Christensen og fortsætter:

”Der skal fortsat være en hyggelig og rar julemåned på vores plejecentre, og det gør vi alt, hvad vi kan for. På vores tre plejecentre vil de gøre det yderste for at se på alle muligheder for, om der kan arrangeres noget, så pårørende kan holde bedst mulig kontakt med deres kære på plejecentrene. Pårørende vil altid få besked, når restriktionerne ændrer sig, og de er meget også velkomne til at kontakte ledelsen på plejecenteret for at finde løsninger i hverdagen.”

Hold dig opdateret om gældende restriktioner
Ud over besøg på plejecentre gælder de samme restriktioner i Ringsted Kommune som i resten af landet.

Hold dig opdateret om de gældende restriktioner og find råd og vejledninger på www.coronasmitte.dk.

Ringsted Kommune har overordnet set normal drift og åbent for betjening. Nogle medarbejdere arbejder dog hjemmefra, særligt de administrative funktioner.

Du kan se, hvordan restriktioner påvirker Ringsted Kommunes services på www.ringsted.dk/corona.

Rekordmange bliver testet for covid-19. Foto: ABW