Ringsted Kommune er ikke omfattet af nye lokale restriktioner i 38 kommuner, og derfor er blandt andet kultur- og foreningsliv stadig åbent i Ringsted Kommune. De nationale restriktioner om blandt andet forsamlingsforbud for mere end 10 personer og krav om mundbind i butikker og restauranter er dog stadig gældende.
Mandag middag fortalte statsminister Mette Frederiksen om en række nye restriktioner for at hindre smittespredning af ny coronavirus. De nye lokale restriktioner gælder foreløbigt i 38 kommuner landet over. Ringsted Kommune er ikke blandt de 38 kommuner, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Derfor kan blandt andet skoler, forenings- og kulturlivet og caféer og restauranter stadig holde åbent med overholdelse af de hidtil gældende nationale restriktioner.
De nye lokale restriktioner er indført i de kommuner, hvor incidenstallet er højt, og der ses en øget smittespredning. Incidenstallet og smittespredningen i Ringsted Kommune er – som det ser ud mandag – ikke på et niveau, hvor det er blevet vurderet nødvendigt med yderligere restriktioner.

Borgmester Henrik Hvidesten siger:

”Der er som i mange andre kommuner også i Ringsted Kommune et incidenstal, som er over sundhedsmyndighedernes bekymringsgrænse på 20 smittede per 100.00 borgere. Incidenstallet og smittespredningen er dog ikke så højt lokalt, så Ringsted Kommune er omfattet af de nye lokale restriktioner. Derfor kan vi her i Ringsted Kommune stadig holde blandt andet forenings- og kulturlivet og meget af bylivet åbent, og det håber jeg, at vi kan blive ved med,” siger Henrik Hvidesten og fortsætter:

”Vi skal leve et liv så normalt, som vi kan under omstændighederne, men vi skal også passe på os selv og på hinanden. Jeg vil derfor opfordre alle til at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger om blandt andet afstand og hyppig håndvask eller brug af håndsprit. Jeg håber, at vi alle alligevel kan få en hyggelig og rar julemåned, selv om nogle ting nok bliver lidt anderledes, end vi er vant til.”

Nationale restriktioner forlænget til og med den 28. februar
I hele Danmark gælder fortsat en række restriktioner, som mandag desuden er blevet forlænget til at gælde til og med den 28. februar 2021. Det gælder blandt andet krav om mundbind eller visir i offentlig transport, detailhandel og øvrige indendørs offentlige steder, forsamlingsforbud på maks. 10 personer med enkelte undtagelser og at restauranter og serveringssteder lukker kl. 22 (take-away er undtaget).

De nationale restriktioner er de gældende i Ringsted Kommune.

I Ringsted Kommune er der dog også begrænsninger på nogle besøg på kommunens tre plejecentre, da Ringsted Kommune tirsdag den 1. december fik et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Pårørende kan som udgangspunkt stadig ses med beboerne på plejecentrene, men der kan være visse restriktioner, der skal overholdes under besøget. Er du som pårørende i tvivl om, hvordan du kan besøge din kære på et plejecentret, kan du kontakte plejecentret for mere information.
Find mere information lokalt og nationalt

Bliver der ændret i Ringsted Kommunes generelle service, kan borgere få mere information via www.ringsted.dk/corona.

Alle borgere opfordres også til at holde sig opdateret om nationale anbefalinger og retningslinjer på www.coronasmitte.dk. Her kan man også se de gældende nationale restriktioner, der altså fortsat gælder i Ringsted Kommune, samt de nye lokale restriktioner, der gælder i 38 andre kommuner.

Foto: ABW