”Danmark er propfuld af den vildeste natur og utallige fantastiske arter af både dyr og planter. Alligevel kigger de fleste af os mere på vores mobil end på de fugle, der synger ude i haven, spiller mere fodbold end konkurrerer om, hvem der kan finde flest forskellige typer edderkopper i cykelkælderen. Vi kender ikke ret mange dyr, planter eller insekter og glemmer derfor ind imellem at nyde den natur, der faktisk er over det hele omkring os. Og det er virkelig skørt, for naturen er her, der og alle vegne – og byder på bunker af oplevelser, glæder og sjove overraskelser.”

Tag med naturvejlederen Vicky Knudsen på opdagelse og hør hvilke fantastiske arter, du kan finde i din egen baghave, på dit loft eller i din kælder. I foredraget starter Vicky helt tilbage, hvor livet opstod. Hun fortsætter med dinosaurernes hersken på jorden og med alle de fantastiske dyr, der opstod derefter. For hvad er det der evolution egentlig for noget?

Det er også noget Vicky i sit foredrag vil gøre dig klogere på, d. 13. februar 2021 – kl. 11.00 til 13.00 i Anlægspavillonen.

Du skal forberede dig på både at grine, blive klogere og måske også blive en smule modigere. For efter foredraget kommer deltagerne, hvis vejret tillader det, til at dyste i at finde dyr. Vicky er vant til at konkurrere om at finde dyr på tid i programmet ”1 døgn, 2 hold, 3 dyr”. Nu stiller hun i stedet op som dommer, og sender alle de hold, der har lyst, ud at finde dyr på tid. Når du har været på eventyr i Vickys vilde verden, kommer naturen omkring dig til at se helt anderledes ud.

Vicky Knudsen er uddannet biolog, og har holdt et hav af foredrag og ture over hele landet. Hun er forfatter til bogen ”Vickys vilde verden”, som du kan låne på biblioteket. Vicky har medvirket i en lang række indslag om natur på både tv, i radio og i skrevne medier, og hun har medvirket som ekspert i flere naturprogrammer.

Læs mere her

Foto: ABW