Flere borgmestre savnede ifølge DR klare retningslinjer på mandagens møde med regeringen om coronatest af skolebørn.

“Jeg synes, at der var mange ting, vi ikke fik svar på, sagde Ringsteds borgmester til DR. “Hvad gør vi, hvis nogle elever ikke ønsker at lade sig teste, eller nogle forældre ikke ønsker at lade deres børn teste? Hvordan håndterer vi de situationer?”

Henrik Hvidesten (V) efterspørger således klare retningslinjer. 

“For hvis vi skal være i gang og have udrullet en meget stor testkapacitet allerede fra næste uge, så skal vi have retningslinjerne snart,” sagde han til DR. 

Alle kommuner får travlt nu med at rekruttere podere og indhente forældres samtykke til at teste elever under 15 år. Regeringen vil have, at eleverne og skolernes personale skal testes to gange om ugen. Det skal i første omgang ske ved den såkaldte ‘lange næsetest’, hvor pinden skal helt op i næsen, hvilket kræver fiksering af mindre børn.

I Ringsted Kommune er 23 personer smittet, jf. de seneste tal fra Statens Serum Institut.

Den ‘korte næsetest’. Foto: ABW
Del på sociale medier