Vi er efterhånden mange herhjemme som har fået øjnene op for både det smukke og egenskaberne ved at få anlagt en naturhave. Hvis du er en af dem, bør du læse med her!

Hvordan kommer man i gang med at få anlagt eller om omlagt til en naturhaver? Er det svært og tidskrævende? Er det dyrt og svært at vedligeholde? Alt dette og meget mere får du svar på her.

Hos Martins Naturhaver anbefaler de altid at du indledningsvis overvejer hvor stor en del af dine have du ønsker skal omdannes til natur have.

Martins Naturhaver har anlagt naturhaver i mange forskellige størrelser og udformninger, faktisk er det kun fantasien der sætter grænsen.

Dernæst anbefaler de at du overvejer hvilke egenskaber du ønsker haven skal bidrage med. Det kan eksempelvis være at du ønsker en naturhave som skaber de bedste vilkår for det vilde dyreliv. Her kan det være en ide at inkorporerer vådområder såsom søer, vandhuller m.m. Vådområder og højt græs skaber gode forudsætninger for at padder og frøer.

Ønsker du at i stedet en naturhave fyldt med farver og insekter har de også stor erfaring med at anlægge naturhaver til netop dette formål. En sådan naturhave kan bestå af en masse vild flora og markblomster og andet natur som skaber gode forhold for vores insekter. I takt med at naturen i din have vokser vil flere og flere insekter også besøge haven, hvilket skaber en god grobund for at få en haven vokser og udvikler sig.

Deres erfaring med naturhaver gør at de kan anlægge og omlægge naturhaver så det opfylder netop dine ønsker. Det kan være udfordrende at anlægge natur haver hvis man ikke har den store erfaringen indenfor området. Til gengæld ved de at en færdig anlagt natur have, faktisk kræver minimal vedligeholdelse. Naturhaver trives bedst ved få lov følge naturens gang og blot være naturlig. Det kan være en omvæltning for nogle at skulle vænne sig til at ikke fjerne døde træer, trimme plænen og alt det gængse vedligeholdelse som man kender fra de helt almindelige haver.

Drømmer du om at få anlagt natur have?

Hvis du ønsker at anlægge en ny naturhave eller har brug for omlægning af en eksisterende have, så er Martins Naturhaver det oplagte valg. Du kan kontakte Martin på telefonnummer 27 57 60 73 eller besøge hans hjemmeside for flere gode haveråd.

Kunderne siger
”Lokal, holdninger til haven, ung, flink fyr” – Pia og Steffen

”Meget alsidig, kvalitet, økonomisk” – Gerd og Frede

”Overholder aftaler, udfører efter aftale og fagligt i orden” – Lars og Karin

”Vi kan blive boende og behøver ikke bekymre os om haven ser ordentlig ud” – Ole og Vivi

Foto: ABW