Ringsted Kommune afholder borgermøde om banekapaciteten i og omkring Ringsted torsdag den 13. august kl. 17-19 i Ringsted Kongrescenter.

Med åbningen af den nye bane København-Ringsted er Ringsted i endnu højere grad blevet et knudepunkt for jernbanetrafikken i Danmark. Herfra kører togene mod Fyn og Jylland, mod Sydsjælland og Lolland-Falster og ad to forskellige baner mod København. Og med Ringsted-Femern Banen og den faste forbindelse til Tyskland stiger togtrafikken yderligere.

Derfor er Banedanmark ved at se på banekapaciteten i og omkring Ringsted i forhold til, hvordan den fremtidige trafik skal kunne afvikles. Banedanmark har derfor udarbejdet forskellige forslag til, hvordan banekapaciteten kan udvides i og omkring Ringsted, som gør det muligt, at togene kan køre i flere retninger på samme tid uden at skulle vente på hinanden. Og disse forskellige forslag har Banedanmark sendt i høring, hvor alle har mulighed for at komme med idéer og input til, hvordan togtrafikken fremover skal afvikles omkring Ringsted Station.

”Der har jo allerede været en del lokal debat hen over sommeren omkring de forslag, som Banedanmark har sendt i høring, og fra Byrådets side vil vi også indsende et høringssvar. For at få det bedst mulige grundlag for at både Ringsted Kommune og andre kan indsende høringsforslag til Banedanmark afholder vi derfor et borgermøde, hvor bl.a. Banedanmark fortæller om de forslag, der er sendt i høring”, siger borgmester Henrik Hvidesten om kommunens initiativ.

Læs mere om udspillet på www.bane.dk under Baneprojekter.

Borgermødet afholdes torsdag den 13. august kl. 17-19 i Ringsted Kongrescenter. Der er plads til max 100 personer til borgermødet i forhold til de gældende forsamlingsregler. Tilmelding er ikke nødvendigt, men dørene lukkes når det maksimale antal deltagere er nået.

Programmet for borgermødet er:
– Formand for Klima- og Miljøudvalget Torben Lollike byder velkommen
– Banedanmark fortæller om planerne og høringsmaterialet
– Spørgsmål og debat

 

Foto: ABW