”Er du træt af at holde i kø ved Nordre Ringvej og Ringsted Outlet, og frygter du også, det kun bliver værre,” spørger byrådsmedlem og borgmesterkandidat for de konservative i Ringsted, Andreas Karlsen.

Det Konservative Folkeparti i Ringsted mener, det er på tide at tage trafikproblemerne i Ringsted, særligt i området omkring Nordre Ringvej og Ringsted Outlet, alvorligt. Alt for ofte holder busser, biler, lastbiler og motorcykler i lange køer i myldretiden og weekenderne.

Og det bliver kun værre, frygter Andreas Karlsen. ”Med to indkøbscentre i vækst, en række kommende nye, store butikker, og en populær biograf bliver vi nødt til at gøre noget ved trafikken her og nu, og samtidigt planlægge med fremtiden for øje.”

De konservative foreslår konkret, at Ringsted kommune årligt lægger 5 millioner kroner i en pulje med det formål at få større investeringer i infrastrukturen i og omkring byen.

Andreas Karlsen uddyber: ”Vi er åbne for større løsningsforslag som eksempelvis en ny motorvejsafkørsel, eventuelt direkte ind til Outlet-området, for at mindske belastningen på rundkørslen ved Nordre Ringvej.

Lige nu er der indført en række lappeløsninger med opsætning af hegn og ændring af kørselsbaner, men det batter ikke for alvor. Der er brug for, vi tænker større i Ringsted. Der er brug for større ambitioner for vores infrastruktur.”

Der er da heller ingen tvivl om, at de færreste ynder at sidde fanget i en alenlang kø, når man i stedet kunne være hjemme hos familien eller passe sit arbejde. Ganske som kødannelser også øger luftforureningen betragteligt.

Andreas Karlsen ved Nordre Ringvej. Pressefoto.