arb land
Banken åbner i Ringsted i februar 2015

Arbejdernes Landsbank
Nørregade 25
4100 Ringsted
Tlf. 38 48 30 19

Åbningstider
Mandag-fredag kl. 10-16
Torsdag kl. 10-17.30

Rådgivningstid efter aftale
Mandag-fredag kl. 8-18
Fredag kl. 8-16

Bestil et møde 

Tilmeld nyhedsbrev og få rådgivning om din daglige økonomi, aktuelle produkter, nyt fra banken og konkurrencer direkte i din inbox.

Gammel i Danmark, ny i Ringsted
Arbejdernes Landsbank er med sine ca. 70 filialer, 1000 ansatte og 250.000 kunder ét af de største danske pengeinstitutter. Et af dem åbnede med jazz, kaffevogn og balloner på Nørregade den 7. februar 2015.

Men banken skriver sin historie tilbage til 1919, hvor den blev etableret med det formål at sikre fagbevægelsens medlemmer i en konfliktsituation samt at tilbyde bedre og billigere lånemuligheder som et alternativ til pantelåneren.

I dag har banken ikke udelukkende arbejdere i kundekredsen, men også foreninger og erhvervsdrivende. Banken har specialiserede produkter til børn, unge, forældre og gamle og kan hjælpe dig med at få privatøkonomien på plads i forbindelse med ægteskab, skilsmisse eller dødsfald.

Banken har kort sagt alle typer privatkunder, men her er også alle slags foreningskunder: Andelsboligforeninger, arbejdspladsklubber, sportsklubber, kultur- og støtteforeninger mv. – hver med unikke økonomiske udfordringer.

Fagbevægelsen er hovedaktionær i aktieselskabet, som ikke er børsnoteret. Udover organisationer som Dansk Metal, FOA, 3F, HK og NNF har selskabet over 22.000 personlige aktionærer, der er medlemmer af lønmodtagerorganisationer. Blandt aktionærerne er også kooperative virksomheder, brugsforeninger, andelsvirksomheder samt politiske organisationer.

Konkurrence igang
Konkurrence igang

Danmarks bedste bank
Hvert år udarbejder CEM Institute en uafhængig kundeundersøgelse, og for sjette år i træk er Arbejdernes Landsbank kåret som den bedste af de otte største danske banker. 65.000 danske bankkunder er blevet spurgt om tilfredsheden med deres banks rådgivning, service og produkter, og her scorer Arbejdernes Landsbank højest.

Samtidig har banken oplevet en massiv tilgang af kunder, men altså uden at miste fornemmelsen for den grundige og ansvarlige individuelle kundeservice. Ansvarligheden kommer bl.a. til udtryk i den umage den enkelte filial gør for, at ingen kunder forlader et møde uden at have forstået den rådgivning, de har fået. Al rådgivning skal skabe værdi for kunden, og serviceniveauet skal fortsat være i top.

Læs mere om tilfredshedsanalysen. 

I banken med mobilen
Den gamle bank hviler kort sagt ikke på laurbærrene. Arbejdernes Landsbank skabte i 2011/12 AL-Bank, en gratis applikation til smartphones, tablets og pc’er. I AL-Bank app’en kan du nemt og hurtigt tjekke saldo og kontobevægelser, overføre penge, betale regninger, se kommende betalinger og handle værdipapirer. Du kan også sende en besked til din kunderådgiver.

Download app’en AL-Bank via App Store, iTunes. Google Play, Windows Phone i Marketplace eller Windows Store under kategorien ’Økonomi’.

Journalist og historiker Claus Hagen Petersen har beskrevet bankens spændende historie fra arbejderbank til app. Den kan du læse her.