”For trods det øgede fokus på mental sundhed og psykiatrien, er der virkelig lang vej igen, før vi på budgettet og i samfundet har sidestillet psykisk og fysisk sygdom med hinanden. Det overrasker mig dagligt, hvor lang den vej i virkeligheden er.”

Det fortæller byrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti i Ringsted Kommune, Tina-Mia Eriksen, og fortsætter:

”Desværre hører jeg alt for tit på mit arbejde som sygeplejerske mennesker med psykiske problemer sige ’hvis bare jeg var rigtig syg’, når de udtrykker deres frustration over manglen på forståelse for deres situation.”

Tina-Mia Eriksen arbejder i en niche af sundhedsvæsenet, der mangler større fokus og dybere forståelse. Forståelse for, at alt sygdom ikke kan måles i værdier eller kan ses på en scanning eller blodprøver.

”Vi har en psykiatri, der ikke er forstået og som bliver nedprioriteret som resultat af det,” siger Eriksen, og uddyber:

”Psykiatrien er fortsat et af de mest oversete områder. For det er dig og mig, psyken omhandler, og ingen burde efterlades alene, eller tror de ikke er rigtig syge, bare fordi det ikke kan måles i værdier eller gøres op i tal. Derfor kæmper jeg for, at psykiske og fysiske sygdomme sidestilles på den politiske dagsorden og i samfundet.”

Tina-Mia Eriksen. Pressefoto.