I Sjællands nye store erhvervsområde Business Park Ringsted er de første grunde nu solgt og virksomhederne Marius Pedersen A/S og Dansk Støbeasfalt ApS forventer at kunne flytte ind i parken i løbet af 2021. Det oplyser Ringsted Kommune i en pressemeddelse. 

Foto Marius Pedersen AS

Sidste år tog borgmester Henrik Hvidesten fra Ringsted Kommune det første spadestik til Sjællands nye store erhvervspark, Business Park Ringsted, der rummer i alt 136 ha erhvervsjord. Business Park Ringsted er velegnet til virksomheder, der har brug for god plads, en god placering med korte afstande til det meste af Danmark, Norden og Tyskland eller god synlighed fra motorvejen. Business Park Ringsted er ligeledes velegnet til virksomheder, der har brug for en høj miljøklasse.

Det har miljøvirksomheden Marius Pedersen A/S og asfaltvirksomheden Dansk Støbeasfalt ApS fået øje på og kan nu, som de første virksomheder, gå i gang med at etablere sig i Business Park Ringsted. Begge virksomheder har en lang historie bag sig, og sikrer deres fremtidige udviklingsmuligheder og position i markedet med køb af grundene i Business Park Ringsted.

”I Byrådet er vi glade for, at vi nu kan byde de to første virksomheder velkommen i vores nye erhvervspark. Begge virksomheder er veletablerede virksomheder med en lang erfaring inden for deres område, og vi er glade for, at de kan se værdien af at etablere sig her i Ringsted, hvor vi har god plads og kan tilbyde et robust områder til virksomheder, der har behov for en høj miljøklasse. Vi glæder os meget til samarbejdet”, siger Borgmester i Ringsted Kommune Henrik Hvidesten.

Formand for Plan- og Boligudvalget i Ringsted Kommune Per Flor tilføjer: ”Kommunen er stadig i gang med den konkrete byggemodning af området, og der går derfor noget tid, før virksomhederne overtager grundene. At vi – mens byggemodningen stadig er i gang – allerede har solgt de første erhvervsgrunde, bekræfter os i Byrådet i, at etableringen af Business Park Ringsted var den rigtige beslutning. Foruden Marius Pedersen AS og Dansk Støbeasfalt ApS er vi på nuværende tidspunkt i dialog med andre virksomheder, der har interesse i erhvervsparken. Det bekræfter os i, at den efterspørgsel vi forventerede, der ville være på erhvervsjord i vores område, også er til stede. Og vi har heldigvis masser af kvadratmeter, så der er plads til flere virksomheder endnu.”

Ringsted er en rigtig god placering.
Miljøvirksomheden Marius Pedersen A/S er en af de virksomheder, der har købt erhvervsjord i Business Park Ringsted. Marius Pedersen A/S er ISO certificeret og har specialiseret sig i affaldsbehandling, herunder også genanvendelse, som et vigtigt parameter i den grønne omstilling, som vi i fremtiden kigger ind i.

Drifts- og produktionsdirektør fra Marius Pedersen A/S, Anders Kargo, siger om valget af Business Park Ringsted og om processen indtil nu:
”Ud fra et logistisk synspunkt er Ringsted en rigtig god placering og erhvervsområdet ligger lige ud til motorvejen. Det giver os kortere afstand til flere af vores kunder. Vi har indtil nu oplevet et både effektivt og indsigtsfuldt samarbejde med Ringsted Kommune. Vi glæder os til det fortsatte samarbejde og til at flytte ind i Business Park Ringsted forhåbentligt i løbet af 2021.”

Vi får bedre mulighed for at servicere kunder i hele landet.
Dansk Støbeasfalt ApS er den anden virksomhed, der har købt erhvervsgrund i Business Park Ringsted. Dansk Støbeasfalt ApS arbejder bl.a. med vedligeholdelse og reparation af broer, tunneller og vandtætning af konstruktioner mv. Dansk Støbeasfalt ApS kan ligeledes se fordele ved Ringsteds centrale placering. Ejer og direktør af Dansk Støbeasfalt ApS, Konstantin Mansfeldt, siger: ”Vi har valgt placeringen i Business Park Ringsted, da det giver en central placering med rigtig god infrastruktur. Det giver os bedre mulighed for at servicere kunder i hele landet. Ringsted Kommune har gennem hele processen ydet en optimal sparring og har hurtigt og effektivt besvaret alle de spørgsmål, vi har haft. Vi glæder os til at flytte til Ringsted.”

Fakta om Business Park Ringsted.
Tilgængelig: En unik placering midt i mulighederne.

Business Park Ringsted Ligger lige ved afkørsel 35 på Motorvej E20 med kun 45 minutter til København og lufthavnen og en time til Odense – en helt central placering i Danmark og et bindeled mellem Skandinavien og det øvrige Europa.

Rummelig: Sjællands store nye erhvervsområde.

Business Park Ringsted har et areal på 136 ha svarende til 1.360.000 m² og har god plads til både store og mindre virksomheder. Facadegrundene med frit udsyn til Motorvej E20 udstykkes i 5.600 m², og der er mulighed for at købe en dobbeltgrund. De resterende grunde udstykkes på min. 11.200 m², og den største mulige grund er på 228.000 m².

Synlig: Fri eksponering til 52.000 forbipasserende biler dagligt.

Business Park Ringsted lige ved afkørsel 35 virksomheder den bedste eksponering med frit udsyn til Motorvej E20, hvor der dagligt passerer 52.000 biler.

Robust: Et grønt og imødekommende erhvervsområde med plads til virksomheder op til højeste miljøklasse.

Business Park Ringsted er et rummeligt og robust erhvervsområde og velegnet til mange forskellige typer virksomheder i miljøklasse 2 – 7 – fx showroom, produktion, transport- og logistik, håndværk og affaldshåndtering.

Business Park Ringsted ligger i et grønt og imødekommende miljø med skov og klimasikring i form af naturligt udformede regnvandsbassiner.