Ringsted Integrationsråd finder det meget beklageligt, at herboende syriske flygtninge står til hjemsendelse, til det hjemland de flygtede fra, mens det stadigvæk ikke er sikkert at vende hjem.

Og selvom Integrationsrådet ikke har indflydelse på de danske love, vil vi gerne udtale vores sympati og empati overfor de syriske familier der bor i Ringsted, som bliver berørt af den nye situation.

Den indsats I har gjort for at blive integreret og det store arbejde I har lagt i at tilegne jer det danske sprog, normer og kultur, er ikke gået upåagtet hen. I er en værdifuld
del af lokalbefolkningen, og jeres bidrag til kommunen er værdsat.

At sende syriske flygtninge på et udrejsecenter, fordi Danmark ikke har en aftale med et lands leder der ikke anerkendes af den danske regering, er heller ikke en løsning. Det vil forhindre den gode udvikling af kompetencer og uddannelser, som de syriske flygtninge er godt i gang med. Et ophold på et udrejsecenter vil være en dårlig forberedelse og investering, set i forhold til det store arbejde der vil være, når Syrerne skal hjælpe til med at genopbygge deres land, den dag de vender hjem til Syrien.