Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Ældre Sagen på Ærø

23. maj 2017

Ved siden af Ærø er alt andet vand, står der i Ærøs turistguide for 2017, og rent bogstaveligt skal det da nok passe, især når man ser på Ærøs placering i den sydlige indgang til Lillebælt med Fyn mod nord, Langeland mod øst, Schleswig Holstein mod syd og Als mod vest.

Denne skønne ø er målet for Ældre Sagens èndagstur den 23. maj 2017.

Det er bare om at være morgenmand, når bussen kører mod Ærø med afgang fra Kirkepladsen ved Sct. Bendts Kirke kl.06.30 denne tirsdag morgen i maj, men det plejer ikke at være problemet for de aktive deltagere på Ældre Sagens ture, for alle ved, at der bagude har ligget intense overvejelser over turens indhold, og at der forude er gode oplevelser i vente, og om ikke andet skal alle træthedstegn nok forsvinde, når morgenkaffen og den obligatoriske bitter serveres ombord på bussen på vej mod Svendborg og færgen til Ærøskøbing, hvor guiden, Allan, venter på at komme til at fortælle om sin elskede ø.

Han vil tage deltagerne med ad den romantiske vej mod vestøen, hvor Borgnæs Vandmølle, ”De Ærøske Alper” og Hertug Hans` Søbygård fra ca 1580 besøges. Videre går turen til Voderup Klint med den fantastiske udsigt over mod Als og, hvis vejret tillader det, den tyske kyst.

På Rise Bryggeri er det tid til at nyde frokosten og det gode ærøske øl, inden turen fortsætter mod østøen forbi Skt. Albert, et genskabt voldanlæg, hvis oprindelse menes at gå tilbage til Vikingetiden, og hvor der i 1300 tallet blev opført en kirke, hvoraf der i dag dog kun er ruiner tilbage, men som rummer historien om overgangen fra katolicisme til protestantisme.

I Marstal, som engang var Danmarks næststørste søfartsby, gøres der holdt for at få fortalt alle de gode historier- og mon ikke også en enkelt skipperskrøne- om den gamle by, hvorfra sømænd i alle aldre i en ikke så fjern fortid stævnede ud på verdenshavene.

Tilbage i Ærøskøbing, Danmarks mindste købstad, men samtidig en af de smukkeste, bliver der budt på byvandring og tid på egen hånd, inden turen igen går mod Ringsted, som man forventer at nå kl. 20.00.

Ældre Sagen i samarbejde med Edelskov Rejser glæder sig til igen at tage sine medlemmer med på ø-tur og starter salget af billetter den 23. marts 2017 kl. 10.00 i Ældre Sagens kontor på Hyldegården, Hyldegårdsvej 42. Ringsted.

/Ældre Sagen – CO

Detaljer

Dato:
23. maj 2017