Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Efterårsferie på Sporvejsmuseet

14. oktober 2017 -22. oktober 2017

Skolernes efterårsferie slutter søndag 22. oktober, og det samme gør sæsonen 2017 på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm. Det midtsjællandske museum sætter punktum med manér for en begivenhedsrig sæson med 9 sammenhængende åbningsdage og mange aktiviteter.

Der er både traditioner og hyggelige gensyn – men også store forandringer – på Sporvejsmuseet i disse år. Den sidste af fem store nye bygninger – museets fjerde sporvognsremise – nærmer sig færdiggørelse. Dermed har museet fået mange nye kvadratmeter til den store vognsamling, men også den betydelige samling af arkivalier og andre effekter fra de danske sporvejsselskaber.

De nye bygninger har gjort museumsgaden “Valby Langgade” ekstra lang, og der er efterhånden indrettet mange butiksudstillinger ud mod museumsgaden, så man fornemmer lidt af atmosfæren fra de gamle sporvognes storhedstid i 1940erne, 1950erne og 1960erne.

Foto: Sporvejsmuseet

I skolernes efterårsferie kan besøgende alle dage prøve jobbet som vognstyrer med kyndig bistand fra en overvognstyrer. Der betales særskilt for skolekørslen, men så får man også et diplom som bevis på de nyerhvervede færdigheder.

Efterårsferien byder desuden på sæsonens sidste kørsel med ægte hestekræfter, der trækker den bevarede hesteomnibus fra 1897. Hesteomnibussen kører onsdag 18. oktober mellem museumsområdet og Skjoldenæsholm Herregård.

Omnibussen blev pensioneret af Københavns Sporveje for 100 år siden og blev heldigvis gemt for eftertiden som museumsvogn. Ruds Vedby Garden underholder med piber og trommer og elegant eksercits 18. oktober kl. 13.00.

Ruds Vedby Garden er stiftet i 1987 og tæller 35 medlemmer i alderen 8-28 år. Garden har besøgt Sporvejsmuseet ved en række lejligheder i løbet af sæsonen 2017.

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm ligger ved Jystrup mellem Roskilde og Ringsted og er åbent alle dage i efterårsferien kl. 10-17. Traditionen tro genåbner Sporvejsmuseet en weekend i julemåneden – i år 9. og 10. december – for kørsel med julesporvogne og salg af friskskovede juletræer. Disse to decemberdage er museet åbent kl. 10-16. Der kan læses mere om Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm på museets hjemmeside www.sporvejsmuseet.dk

Detaljer

Start:
14. oktober 2017
Slut:
22. oktober 2017

Sted

Sporvejsmuseet Skjoldenæshom
Skjoldenæsvej 107
Jystrup Midtsjælland, 4174
+ Google Map
Hjemmeside:
http://www.sporvejsmuseet.dk/