Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Julesporvognene kører

9. december 2017 10:00 -16:00

|Tilbagevendende Begivenhed (Se alle)

An event every day that begins at 10:00am, repeating until 10. december 2017

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm slutter den ordinære sæson med udgangen af skolernes efterårsferie, men genåbner en weekend i julemåneden – i år 9. og 10. december.

Foto: Sporvejsmuseet.

Der køres med pyntede julesporvogne ude i det grønne eller hvide – alt efter, hvad vejret har tænkt sig – sælges friskskovede juletræer, bydes på musikalsk underholdning samt noget varmt eller koldt i den særlige julecafé.

Og så kommer Julemanden selvfølgelig forbi – den travle mand.

Dermed fortsætter Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm en mangeårig tradition. Begge dage er museet åbent i tidsrummet kl. 10-16.

Hyggelige gensyn og nye oplevelser
Museet byder på såvel hyggelige gensyn som nye oplevelser. De sidstnævnte er i første række den nyindviede busudstillingshal samt nyindrettede butiks-udstillinger, som de tog sig ud i 1940erne, 1950erne og 1960erne.

En radio- og tv-forretning, en modist, der fremstillede elegante damehatte, en frisørforretning, en skrædder, et ismejeri og noget så fortidigt som et posthus.

Museumsgaden med det uofficielle navn Valby Langgade er i de seneste år blevet dobbelt så lang med nye bygninger til sporvogne og busser på begge sider af museumssporvejen.

Særligt juletog
I år kan man komme til Sporvejsmuseet med særligt juletog fra Østsjællandske Jernbaneklub. Lørdag 9. december køres fra Københavns Hovedbanegård kl. 10.13 via Høje Taastrup og Roskilde til Borup, hvorfra Sporvejsmuseets veteranbusser sørger for den videre forbindelse til Sporvejsmuseet. Retur fra Borup 15.00.

Søndag 10. december afgår toget kl. 10.08 fra Køge og kører via Haslev, Næstved og Ringsted til Borup – igen med videre befordring med Sporvejsmuseets museumsbusser. Retur fra Borup kl. 16.07.

De købte juletræer transporteres fra skoven på godsvogne, trukket af sporvogne, og skal træerne med veterantoget til København eller Køge eller stationer undervejs, venter yderligere transport i lastbil og jernbane-godsvogn. Dermed er veterantoget, hvad jernbanefolkene kalder et “blandet” tog.

Det er de færreste juletræer, der kan prale med at være transporteret med forskellige sporvogne og historisk jernbanemateriel.

Østsjællandske Jernbaneklub anbefaler, at man benytter jernbaneklubbens hjemmeside på adressen www.osjk.dk for bestilling af billetter og samtidig sikrer sig, at køretiderne holder, fordi eventuelle sporarbejder kan ændre tiderne.

Man kan naturligvis også køre til museet i egen bil. Sporvejsmuseet ligger ved Jystrup omtrent midt mellem Roskilde og Ringsted. Der kan læses mere på hjemmesiden www.sporvejsmuseet.dk.

  

Detaljer

Dato:
9. december 2017
Tidspunkt:
10:00 -16:00

Sted

Sporvejsmuseet Skjoldenæshom
Skjoldenæsvej 107
Jystrup Midtsjælland, 4174
+ Google Map
Hjemmeside:
http://www.sporvejsmuseet.dk/