Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kulturinstitutionernes Aktivitetsdag 2017

17. oktober 2017 09:00 -14:00

Kulturinstitutionernes Aktivitetsdag er et tilbud til hele familien i efterårsferien. Tag børnene med på skattejagt rundt hos Ringsteds kulturinstitutioner og vind billetter til Svømmeland. De lokale kulturinstitutioner gemmer på kulturskatte i form af oplevelser og aktiviteter, som bare venter på, at du skal opdage dem. 

Tirsdag den 17. oktober kl. 9-14 løber Kulturinstitutionernes Aktivitetsdag 2017 af stablen med oplevelser for hele familien.

Dagen begynder på Ringsted Sport Center, hvor deltagerne bliver sendt af sted i grupper til de andre kulturinstitutioner: museet, musikskolen og biblioteket.

Hvert sted sker der noget særligt i dagens anledning, så du kan regne med at få nogle gode oplevelser med undervejs og hvert sted skal du finde nogle bogstaver, som skal pusles sammen så det giver mening.

Brug en dag i efterårsferien på sjove aktiviteter med Kulturinstitutionernes Aktivitetsdag. 

Undervejs kan du blandt andet opleve:

  • Bogstavjagt
  • Legeland med hoppeborg
  • Kemishow med ild og røg
  • Sang, musik og dans med Jane Okine
  • Sjove lege med legeinstruktører fra Gerlev Legepark

Musik og bevægelse på Musik- og kulturskolen
Både børn og voksne kan se frem til et spændende og fornøjeligt indslag på Ringsted Musik- og Kulturskole.

Det bliver med Jane Okine, der i mange år har profileret danserne i Ringsted Street Parade.

Hendes fagområder dækker leg og bevægelse, sang og dans, slagtøj og stomp i mange forskellige kombinationer, og for alle aldersgrupper. Som assistent har Jane Okine denne dag trommeslageren Mikkel Okine, der nok skal hjælpe til så alle kan holde rytmen.

Kemishow på biblioteket
Tre kemistuderende fra SCIENCE ved Københavns Universitet præsenterer ’Verdens byggesten’ i børnehøjde. Her kan du opleve og lære, hvad vi selv og vores omverden i virkeligheden består af.

De vidt forskellige egenskaber kommer til udtryk, når vi udfører kemiske forsøg, som afslører hvilke stoffer, der kan hvad. Skifter de farve? Frigiver de varme? Fordamper de? Eller eksploderer de slet og ret?

 Gerlev Legepark kommer på besøg
På Ringsted Museum og Arkiv får familierne sved på panden. Gerlev Legepark stiller op med legeinstruktører, der sætter gang i legen. Hvad enten det bliver stå-trold, svingfigur eller kaste munk, så bliver der gang i legen og i grinemusklerne.

Inden turen går videre bliver der også tid til at søge efter bogstaverne til skattejagten i museets udstillinger.

Tilmelding, præmier og afslutning
Der er præmier til alle, der gennemfører turen og finder alle bogstaverne i skattejagten. Præmien er fribilletter til Ringsted Svømmeland.

Det er gratis at deltage i Kulturinstitutionernes Aktivitetsdag. Børn, som er fyldt 13 år kan deltage uden en voksen ledsager. Tilmelding sker online via ringstedbib.dk.

Som afslutning på dagen har børnene mulighed for at benytte hoppeborgene i hallen indtil kl. 14.

Kulturinstitutionernes Aktivitetsdag 2017 er et samarbejde mellem Ringsted Bibliotek, Museum Vestsjælland, Ringsted Musik- og kulturskole, og Ringsted Sport Center.

Detaljer

Dato:
17. oktober 2017
Tidspunkt:
09:00 -14:00

Sted

Ringsted Sportcenter
Tværalle 8
Ringsted, 4100
+ Google Map
Telefon:
57 62 70 40
Hjemmeside:
http://ringstedsportcenter.dk/