Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

NORDMUS åbner infoudstilling

26. april 2018 -31. maj 2018

Det grænseoverskridende museumsnetværk NORDMUS åbner infoudstilling på Ringsted Museum & Arkiv. Fredag den 26. april er der fernisering med forskellige programmer for festlighederne hos alle projektpartnere på én gang!

Det, at udstillingen åbner samtidig hos alle projektpartnere, er blandt andet et tydeligt signal til den omgivende verden om projektets mission – at styrke fællesskabet i regionen. Samtidig udtrykkes de enkelte partneres individualitet gennem hver enkelts særlige program for festlighederne på ferniseringsdagen.

Foto: NORDMUS.

”Netop denne kombination af særegenhed og fællesskab er det, der er med til at give projekt NORDMUS både styrke og gennemslagskraft”, udtaler projektleder Dirk Keil.

Der er tale om en plancheudstilling med 12 store plancher. Planchernes informationer giver et overblik over det dansk-tyske kulturlandskab og NORDMUS’ rolle i dette landskab.

Formålet med udstillingen, nemlig at belyse NORDMUS-projektet, dets mission og virke, synliggøres gennem beskrivelse af de hidtidige tiltag i projektet.

På den måde vil publikum få adgang til viden om alt fra kunstudstillinger og frivilligprojekter til Massive Open Online Courses (MOOCs) og grænseoverskridende kommunikation.

Og ikke mindst vil gæsterne få et grundigt indblik i selve stiftelsen af det nye, grænseoverskridende, regionale dansk-tyske museumsforbund.

Lokal visning af international udstilling
I Vestsjælland vises udstillingen på Ringsted Museum & Arkiv. Udstillingen åbnes den 26. april kl. 12-13 af Anette Månsson, kommunikationschef, afdelingsleder og projektdeltager, som fortæller om erfaringerne fra projektets arbejdspakke “Frivillige medarbejdere på museerne. Museum Volunteers Academy”.

NORDMUS-projektet byder på en forfriskning. Alle er velkomne til åbninsreceptionen.

”Vi håber, at rigtig mange vil benytte anledningen til at få mere at vide om kulturlandskabet i regionen og den grænseoverskridende tilgang til viden og formidling”, afslutter Dirk Keil.

Udstillingen vises på museet indtil 31. maj 2018. Til udstillingen udkommer der et tosproget katalog.

Om NORDMUS
NORDMUS hovedformål er etablering af en langtidsholdbar, stabil platform for samarbejde mellem museer i området på tværs af en dansk-tyske grænse. Projektet opbygger og vedligeholder et grænseoverskridende netværk af museer, forskningsinstitutioner og kulturarvsinstitutioner, der tilgodeser såvel faglig sparring som udveksling af viden og erfaring.

NORDMUS åbner mulighed for nye partnerskaber mellem aktørerne i regionen, så der kan udvikles stærke, regionale organisations- og kommunikationsstrukturer. Projektet synliggør og udnytter de regionale kulturelle rigdomme, så interessen for den grænseoverskridende region kan vækkes og den regionale bevidsthed fremmes.

Det gør både regionen mere attraktiv indadtil og mere synlig udadtil. NORDMUS projektet er centreret om stiftelsen af et grænseoverskridende, regionalt dansk-tysk museumsforbund. Desuden afprøves forskellige former for grænseoverskridende museumssamarbejde gennem tre delprojekter. Projektets ni partnere inddrager i alt 45 museer og institutioner i regionen. Projektbudgettet udgør 1,19 mio. euro, og projektet gennemføres over tre år fra 2016 til 2018.

Detaljer

Start:
26. april 2018
Slut:
31. maj 2018

Sted

Ringsted Museum & Arkiv
Køgevej 41
Ringsted, 4100
+ Google Map
Telefon:
72 10 01 69
Hjemmeside:
http://www.vestmuseum.dk