Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Spændende fund fra Ringsteds oldtid

januar 18 19:00 -21:00

Vidste du, at Danmarks ældste tegninger af mennesker er fundet i Jystrup?

Torsdag den 18. januar klokken 19-21 fortæller arkæolog Kirsten Christensen om de spændende fund, der er gjort i det område, vi i dag kender som Ringsted

Går man går en tur igennem Nationalmuseets oldtidsudstilling, kan man finde flere spændende fund, som stammer fra Ringsted kommune – flintøkser fra Hagelbjerggård, bronzesværd fra Valsømagle, cirkusbæger fra Nordrup – fund som Ringsted kommunes borgere med rette kan være stolte af.

Kirsten Christensen kommer også ind på de nyere fund med fokus på indlevering af de mange interessante detektorfund fra jernalder, vikingetid og middelalder – tiden fra omkring år 400 til 1500-tallet.

Mange af disse fund er i dag på Nationalmuseet, men i Kirsten Christensens foredrag får du en enestående chance for at se billeder af genstandene samtidig med den fascinerende fortælling om fundene.

Foredraget afholdes i samarbejde med Ringsted Folkeuniversitet. Folkeuniversitetet er et godt sted at blive klogere på kulturhistorie. Historikere fra hele landet deler ud af deres viden.

Af hensyn til servering af kaffe/kage á 30 kr. er tilmelding nødvendig senest 2 dage før afholdelse på [email protected] eller 59432353. Ledige billetter sælges i døren, dog uden garanti for, at der er kage nok.

Forelæsningerne koster almindeligvis 75 kr., men medlemmer af Museumsforening og KULT får 10 kr. i rabat pr. forelæsning.

Foto af en rytterfigur. Denne mand til hest er et eksempel på et af de mange detektorfund, som bliver indleveret på Museum Vestsjælland. Foto: Museum Vestsjælland.

Detaljer

Dato:
januar 18
Tidspunkt:
19:00 -21:00

Sted

Ringsted Museum & Arkiv
Køgevej 41
Ringsted, 4100
+ Google Map
Telefon:
72 10 01 69
Hjemmeside:
http://www.vestmuseum.dk