Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Danmarks ældste krisecenter

januar 16 19:00

I Danmark udsættes 38.000 kvinder årligt for fysisk vold og endnu flere udsættes for psykisk vold. Ringsted Krisecenter blev grundlagt i 1978 og er Danmarks ældste krisecenter. Som en del af markeringen af krisecenterets 40 års jubilæum sidste år, er krisecentret og Danmarks Forsorgsmuseum gået sammen om et projekt om voldsramte kvinder på krisecentre.
Projektets formål er at vise og udbrede krisecentrenes ufortalte historier gennem foredrag, film og udstillinger. På Ringsted Bibliotek kan du i januar se udstillingen ”Kvinder og børn på flugt fra vold” og komme til foredrags- og debataften med samme tema.

Udstilling med film og plancher
I udstillingen formidler voldsudsatte kvinder og børn deres stærke historier gennem små film. Herudover fortæller ansatte og frivillige fra Ringsted Krisecenter om deres indsats, og Ringsted Krisecenters egen historie formidles på plancher og i genstande.
Udstillingen er blevet til med generøs støtte fra Oak Foundation Denmark og kan ses på Ringsted Bibliotek frem til søndag den 27. januar.

Foredrag om projekt ”Sig det til nogen”
Onsdag den 16. januar kan du komme til foredrag og debat med forstander Kirsten Hejnfeldt, børnerådgiver Lone Dorph-Petersen og ambulant rådgiver Pia V. Sommer fra Ringsted Krisecenter.

Foredraget handler om, hvordan Ringsted Krisecenter sætter fokus på vold, og hvordan der kan hjælpes og forebygges. Krisecentret tilbyder med projektet ”Sig det til nogen” en ambulant rådgivning til kvinder og pårørende og vil gerne debattere, hvordan omgivelserne kan være med til at bryde tabuer og hjælpe kvinderne.

Udstillingen og foredraget er gratis, men til foredraget er tilmelding nødvendig via ringstedbib.dk.

Detaljer

Dato:
januar 16
Tidspunkt:
19:00

Sted

Ringsted Bibliotek
Tværalle 1
Ringsted, 4100
+ Google Map
Telefon:
57 62 70 01
Hjemmeside:
https://ringstedbib.dk/