Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Det uhyggelige DNA

30. april 19:00 -21:00

Bliv klogere på DNA og genforskning, når forsker og forfatter Philip Hallenborg er gæst på Ringsted Bibliotek i anledning af Forskningens Døgn. Det er tirsdag den 30. april kl. 19.00.

Genmanipulation og mutationer
Genmanipulationer og mutationer i DNA. Der findes vel ikke noget farligere i denne verden? Men hvad er DNA egentlig for en størrelse? Og giver det overhovedet mening, at forskerne manipulerer med DNA? Det er nogle af de spørgsmål, der rejses, når Ringsted Bibliotek fejrer Forskningens Døgn og stiller skarpt på DNA, genmanipulation og mutationer.

Mød forsker og forfatter Philip Hallenborg fra Syddansk Universitet, der i et foredrag vil fortælle om DNA og dets rolle i kroppen. Der vil også være eksempler på gensplejsning, hvor dele af DNA flyttes fra én art til en anden. Det kan være DNA fra en bakterie, som indsættes i en plante og giver planten nogle af bakteriens egenskaber. Foredraget vil også runde DNA’s rolle i evolutionen og udviklingen af kræft.

”Tanken med foredraget er, at tilhørerne går hjem en anelse mere oplyst om den menneskelige krop generelt og DNA især. Og hvem ved, måske med en anden holdning til emnet”, fortæller foredragsholder Philip Hallenborg, der til dagligt underviser på Syddansk Universitet.
Foredraget afholdes i forbindelse med Forskningens døgn.

Tilmelding
Foredraget om Det uhyggelige DNA afholdes på Ringsted Bibliotek, tirsdag den 30. april kl. 19.00-21.00. Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig via ringstedbib.dk.

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
30. april
Tidspunkt:
19:00 -21:00

Sted

Ringsted Bibliotek
Tværalle 1
Ringsted, 4100
+ Google Maps
Telefon:
57 62 70 01
Hjemmeside:
https://ringstedbib.dk/
Del på sociale medier