Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foreninger med faner inviteres til at markere Dannebrogs jubilæum

juni 15 10:00 -16:00

På Valdemarsdag den 15. juni 2019 arrangerer Ringsted Sogn, Danmarks-samfundet
og Ringsted Museum & Arkiv/Museum Vestsjælland en festlig markering af 800-året for Dannebrog som nationalfane.

Det bliver et flot syn, når alle byens foreninger går i optog under de rød-hvide faner.
Men dagen starter med hejsning af Ringsted Sogns nye flag, morgensang og morgenmad i Sognegården. Derefter strømmer deltagerne ud i et spektakulert optog. Ruten går til Sct. Bendts Kirke, hvor fanebærerne stiller op i en faneborg. Der afholdes i kirken en gudstjeneste med særligt indbudte talere.

Efterfølgende er der mulighed for at købe sig en bid at spise på pladsen foran kirken – i dagens anledning efter autentiske opskrifter fra Valdemar Sejrs tid. Ringsted Morskabskloster genopfører forestillingen om slaget ved Lyndanisse, hvor Dannebrog efter sigende dalede ned fra himlen og sikrede den danske sejr. Der bliver også mulighed for at høre om kirkens og Valdemarernes historie og komme en tur i tårnet.

Vil I gerne være med?
Foreninger, der gerne vil gå med i optoget bedes kontakte Mogens Larsen, Danmarks-samfundet på mail mogensklarsen@mail.dk eller telefon: 25213051 inden den 8. april 2019.

Hvad hvis foreningen ingen fane har?
Ønsker I en fane til jeres forening, kan I henvende jer til Mogens Larsen, kontaktperson for Danmarks-Samfundet i Ringsted, så vil han hjælpe med ansøgning. Danmarks-samfundet uddeler faner gratis til foreninger i Danmark.

Ringsted og Dannebrog
Dannebrog er selvfølgelig kendt og elsket af alle danskere, men i Ringsted har det særlig betydning, at flagets ophavsmand, Valdemar Sejr, er begravet i Sct. Bendts Kirke.
Sagnet fortæller, at Dannebrog faldt ned fra himlen under slaget ved Lyndanisse (Tallinn), Estland den 15. juni 2019. Kong Valdemar Sejr vandt slaget og hjemførte fanen i triumf.

Danskerne har generelt et meget nært forhold til flaget, der bruges både på flagstænger, på juletræet, på fødselsdagskagen og ved sportskampe.

Så på 800-års dagen er det vel meget passende at festligholde vores flag? Alle foreninger er velkomne til at melde sig under fanerne.

Alle andre er også velkomne, og det er gratis at deltage og kræver ingen tilmelding.

Detaljer

Dato:
juni 15
Tidspunkt:
10:00 -16:00

Sted

Sct. Bendts Sognegård
Klostervænget 2A
ringsted, 4100
+ Google Maps