Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Sæsonafslutning med manér på Sporvejsmuseet

12. oktober 10:00 -20. oktober 17:00

Man kan tage sporvognen ud i efterårsskovens farvepragt alle dage i skolernes efterårsferie, for Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm slutter sæsonen 2019 med 9 sammenhængende åbningsdage. Sidste dag søndag 20. oktober.

I skolernes efterårsferie kan besøgende alle dage prøve jobbet som vognstyrer med kyndig bistand fra en overvognstyrer. Der betales særskilt for skolekørslen, men så får man også et diplom som bevis på de nyerhvervede færdigheder.

Efterårsferien byder desuden på sæsonens sidste kørsel med ægte hestekræfter, der trækker den bevarede hesteomnibus fra 1897. Hesteomnibussen kører onsdag 16. oktober mellem museumsområdet og Skjoldenæsholm hovedgård. Omnibussen blev pensioneret af Københavns Sporveje for 102 år siden (1917) og blev heldigvis gemt for eftertiden som museumsvogn. Museet råder over endnu en hestetrukket omnibus fra 1872, som er udstillet i den nye busudstillingshal.

Der er sket store forandringer på Sporvejsmuseet i de seneste år. Fem nye bygninger, hvoraf den største er på omkring 4.000 kvadratmeter, har skabt en ny by ude i det grønne! De nye bygninger har gjort museumsgaden “Valby Langgade” ekstra lang, og der er efterhånden indrettet mange butiksudstillinger ud mod museumsgaden, så man fornemmer atmosfæren fra de gamle sporvognes storhedstid i 1940erne, 1950erne og 1960erne.

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm ligger ved Jystrup mellem Roskilde og Ringsted og er åbent alle dage i efterårsferien kl. 10-17.

Der kan læses mere om Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm på museets hjemmeside www.sporvejsmuseet.dk

Del på sociale medier

Detaljer

Start:
12. oktober 10:00
Slut:
20. oktober 17:00

Sted

Sporvejsmuseet Skjoldenæshom
Skjoldenæsvej 107
Jystrup Midtsjælland, 4174
+ Google Maps
Hjemmeside:
http://www.sporvejsmuseet.dk/
Del på sociale medier